HDP’nin kongre tarihi belli oldu

HDP’nin kongre tarihi belli oldu
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü önümüzde ki günlerde yapılacak kongre hazırlıklarının sona yaklaştığını duyurdu.

HDP Van İl Örgütü Kongre Komisyonu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında bugüne kadar 13 ilçede 50’ye yakın halk toplantısı gerçekleştiren, STK’larla görüşen Kongre Komisyonu, kongre tarihini açıklayarak Van halkını kongreye davet etti.

HDP Van İl Kongre Komisyonu tarafından yapılan basın toplantısına HDP PM Üyesi Hüseyin Yılmaz, Komisyon Üyeleri Tuncer Sağınç, Senar Elter, Pervin Özgür ve Beritan Tayan katıldı.

Kongre komisyonu adına konuşan PM Üyesi Hüseyin Yılmaz, “ 40 gün önce başladığımız kongre çalışmaları nedeniyle yoğun bir dönem geçirdik. Çok yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Gittiğimiz her mahallede, her ilçede, her sokakta halkın önerileri ilgisi bize önemli bir moral ve destek verdi. Olabildiğince demokratik esasları dikkate alarak şeffaf bir çalışma süreci sürdürdük.  Geldiğimiz gün itibariyle yönetim listesi oluşturmak için mülakatlarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda kongre hazırlıklarımızı da yapıyoruz.” dedi.

İl Kongresinin tarihini 28 Ekim 2017 olarak açıklayan Yılmaz şöyle konuştu : “Kongremiz Royal Düğün Salonunda, saat 10.00’da parti Sözcümüz Ayhan Bilgen, Van Milletvekillerinin katılımıyla yapılacaktır. Ayrıca, Koma Rojarya grubunda halkımıza müzik dinletisi sunacaktır. Kongremiz için davetli listesi hazırlayarak gerekli yerlere ulaştırılacaktır. Tüm halkımızı geçmiş yıllarda olduğu gibi yine coşkuyla kongremize katılmaya davet ediyoruz.”