HDP ve DBP Van halkını mitinge davet

HDP ve DBP Van halkını mitinge davet
Van’da 14 Nisan’da yapılacak olan referandum mitingine ilişkin çalışmalar sürüyor. HDP ve DBP Van İl Örgütleri Van halkını referandum mitingine davet etti.

- Van’da 14 Nisan’da düzenlenecek olan referandum mitingine yönelik hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. HDP İl binasında düzenlenen basın toplantısına HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, DBP Van İl Eş Başkanı Ahmet Aygün,  HDP Van İl Eş Başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan ile HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan katıldı.

Basın toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, referandum nedeniyle son bir ay içinde yoğun bir kampanya yürüttüklerini kaydetti. “ Türkiye ve Kürdistan’da ulaşmadığımız mahalle, köy, sokak kalmadı” diyerek konuşmasını sürdüren  Yıldırım, “Bu süreçte Hedeflerimizi kamuoyumuzla ve halkımızla paylaştık. Mesajlarımızı güçlü bir biçimde verdik. Şimdi 2 final mitingimiz var. Biri 14 Nisan Van, 15 Nisan Amed mitingi olacak. Halkımıza asıl mesajlarımızı en güçlü bir biçimde bu mitinglerde vereceğiz.” diye konuştu.

Mitinge HDP Sözcüsü Osman Baydemir,  DTK Eş Başkanı Leyla Güven ile  HDK Eş Başkanı Onur Hamzaoğlu’nun katılacağını açıklayan Yıldırım, “Tüm demokratik kurumlarımızın temsilcileri Van mitingimizde bulunacak. Saat 11.00’da Musa Anter Parkında mitingimiz olacak. Cuma namazının bitimiyle mitingimiz başlayacak. Hemen hemen tüm alanlara duyurumuzu yaptık. Teknik hazırlıklarımız yüzde 90 tamamlanmış olacak. Xero Abbas müzik dinletisi sunacak. Güvenlik ve benzeri hazırlıklarımız tamamlandı ve biz bugün bu basın toplantısı vesilesiyle Van haklına çağrımızı yenilemek istiyoruz. Kesinlikle bütün mahallelerde, sokaklarda, köylerde, ilçelerde halkımız özellikle 16 Nisan referandumunun ülkemiz ve halkımız açısından ne kadar hayati olduğunu bizimle paylaştı. Bu anlamda 14 Nisan’da ki mitingimizde Kürdistan alanının referandum sonucu ilan edeceğiz. Halkımızın da en koşulda her şart altında ve bizimle olduğunu güçlü olumlu tepkiler aldığımızı gördük. Bu sahiplenme için halkımıza teşekkür ediyoruz.Mitingimize gelmek isteyen tüm halkımız için ilçe ve uzak mahallelerde araçlarımız olacak.” şeklinde konuştu.