HDP'nin Van'da 'Referandum' çalışmaları devam ediyor

HDP'nin Van'da 'Referandum' çalışmaları devam ediyor
Van’ın merkez ilçelerine bağlı mahallelere giden HDP-DBP İl Örgütleri ve milletvekilleri halkla buluşarak 16 Nisan’da ‘Hayır’ için destek istedi.

HDP-DBP Van İl Yöneticileri, HDP Milletvekilleri Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan ve Edremit İlçe Örgütü tarafından yürütülen referandum çalışmalarına mahallelerde ve Edremit Yeni TOKİ’de yapılan çalışmalarla devam etti.

İPEKYOLU

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ve HDP-DBP Heyeti Tuşba ilçesine bağlı Erçek, Aktaş, Xıno, Mellava köylerinde halkla bir araya geldi. Burada mahalle sakinlerine seslenen HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, verilecek her bir oyun halkların kaderini tayin edeceğini ve süren baskı politikalarına son vereceğini belirterek halktan ‘Hayır’ oyu kullanmalarını istedi.

TUŞBA

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan’da yanında HDP ve DBP yöneticileri olduğu halde Yaylıkaya, Düşmeme, Halkalı ve Yeşilsu mahallelerini ziyaret ederek köy sakinleriyle bir araya geldi. Buralarda köy sakinleriyle çeşitli konular üzerinde sohbet eden ve sorunları dinleyen

Botan ardından yaptığı konuşmada; "15 yıldır ülkeyi yönetip te hiçbir işi başaramayanların bugün halkın karşına tekrar çıktığını söyledi. Özellikle Van halkının 7 Haziran ruhuyla AKP iktidarına yanıtını yine sandıkta vereceğini kaydeden Botan, herkesi sandıklara sahip çıkmaya çağırdı."

EDREMİT

Edremit’te DBP-HDP İlçe Örgütleri Yeni TOKİ’de halkla buluştu. Yeni TOKİ’de çat kapı ziyaretleriyle halktan desteyen İlçe Yöneticileri Edremit halkının yıllardır yaptığı gibi yanıtını yine en iyi şekilde vereceğini vurguladı.