HDP iki koldan sahaya iniyor

HDP iki koldan sahaya iniyor
HDP, 15 ilde yapacağı kitlesel mitinglerini seçmenlerin oruçlu olmasını dikkate alarak ramazan sonrasına kaydırdı.

HDP, 24 Haziran erken genel seçimine yönelik ilk mitingi cumartesi günü Cumhurbaşkanı adayı ve eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde bulunduğu Edirne’de gerçekleştirecek. Aynı gün eş zamanlı olarak Ardahan’da da miting düzenleyecek ve partide seçim çalışmaları resmen başlamış olacak.

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre: Ankara’da gerçekleştirilen, “milletvekili aday tanıtım toplantısı”nın ardından kapalı toplantı yapan HDP, seçim süresince, “senle değişir” sloganını kullanacak. 26 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek Edirne mitingine Eş Genel Başkan Sezai Temelli, Ardahan mitingine ise diğer Eş Genel Başkan Pervin Buldan katılacak. 27 Mayıs Pazar günü İstanbul’da miting ve halk buluşması düzenlenecek. HDP’de ardından Gebze, Yalova, Bursa, Eskişehir, Ankara, Elazığ, Diyarbakır, Erzurum, Bitlis, Denizli, Siirt, Batman ve Antalya’da halkla buluşmalar gerçekleştirilecek. Bu buluşmaların programları daha sonra netleşecek.

Aynı yerde miting

Diyarbakır’da yapılacak mitinge ise özel önem verilecek. 7 Haziran 2015’te yapılan seçimlerden önce gerçekleştirilen son mitingde 5 Haziran 2015’te İstasyon Meydanı’nda DAEŞ’in intihar saldırısında çok sayıda kişi yaşamını yitirmiş ve onlarca kişi ise yaralanmıştı. HDP, 3 yıl sonra aynı gün aynı yerde bir miting daha gerçekleştirecek.

 

 

Ramazan’a vurgu

HDP, 15 ilde yapacağı kitlesel mitinglerini seçmenlerin oruçlu olmasını dikkate alarak ramazan sonrasına kaydırdı. Ramazan süresince halk buluşmaları ve mahalle toplantılarına ağırlık verecek olan HDP, 17 Haziran Cumartesi günü Kocaeli’den ve İstanbul’dan başlatılacağı mitingleri 23 Haziran’da Van ve İzmir’de yapılacak eş zamanlı mitinglerle bitirecek. HDP yönetimi milletvekili adayları ve seçim çalışmalarına katılacak partililere, ramazan boyunca yapılacak etkinliklerde toplumun dini konulardaki hassasiyetine azami dikkat etmeleri uyarısı yaptı. 

Öte yandan Batman’dan aday gösterilen İdris Baluken’e yerel mahkemenin verdiği 16 yıl 8 aylık hapis cezası istinaf makmesi tarafından onandı. Karar sonrası HDP yönetimi Batman’dan aday gösterilecek yeni isim arayışına girdi.