HDP Gurubu Van’da toplanıyor

HDP Gurubu Van’da toplanıyor
Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından bir süre önce alınan, “grup toplantılarının Meclis yerine değişik illerde yapılması” kararı üzerine Diyarbakır ve İstanbul’da yapılan toplantıların ardından şimdi de Van’da grup toplantısı gerçekleştiriliyor.

Konuyla ilgili olarak HDP Van il binasında basın açıklaması yapıldı. HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, DBP Van İl Eş Başkan Vekili Çetin Ergin, HDP PM Üyesi Zelal Karakaya, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ile Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan’ın katıldığı açıklamayı milletvekili Lezgin Botan yaptı. 

Grup toplantısı yapıldıktan sonra bir hafta sürecek olan “nöbet” eylemlerinin olacağını belirten Milletvekili Botan, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Diyarbakır ve İstanbul’da yapılan ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ yarın Van’da başlayacak. Diyarbakır ve İstanbul’da çok ciddi bir kamu duyarlılığı oluşturmak için bütün müdahalelere rağmen mücadele yürüttük. Toplumsal adaletin herkes için tecelli edeceği inancıyla yarın saat 12.30’da, Van’da Eş Genel Başkanımız Serpil Kemalbay, parti sözcümüz Osman Baydemir ve 12 milletvekili arkadaşımızla birlikte Musa Anter Parkı’nda ‘Vicdan ve Adalet  Nöbeti’ni başlatıyoruz. İl binamızda toplanan heyet 12.30’da Musa Anter Parkı’nda grup toplantısını gerçekleştirecek ve ardından nöbetimiz başlayacak ve 7 gün sürecektir.  Adalet talebimiz 80 milyon içindir.”

Haber: Adil HARMANCI

KAYNAK: PRESTİJ GAZETESİ