HDP grubu Van’da toplandı

HDP grubu Van’da toplandı
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Meclis grubu Van’da toplandı. Toplantıda konuşan grup sözcüsü Osman Baydemir, “Yedi gün boyunca buradayız. Vicdan ve adaletin sesini Van Gölü’nden yükselteceğiz” dedi.

HDP tarafından bir süre önce alınan, “grup toplantılarının Meclis yerine değişik illerde yapılması” kararı üzerine Diyarbakır ve İstanbul’da yapılan toplantıların ardından dün de Van’da Musa Anter Parkı’nda grup toplantısı gerçekleştirildi.  

Toplantıya HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan, Adem Geveri, Batman Milletvekili M. Ali Aslan, Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan ile Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat katıldı.

Toplantıda konuşan HDP Grup Sözcüsü Osman Baydemir, bir önceki sözcüleri Ayhan Bilgen’in tutuklanmasını eleştirerek, “Milletin seçmiş olduğu eş başkanlarımız, milletvekillerimiz cezaevinde. Peki, ne oldu, bunları yaparak ne elde ettiniz? Partimizin sözcüsü Ayhan Bilgen, Atıf Hoca gibi hiç söylemediği bir sözden dolayı yargılanıyor.” dedi.

"CHP’nin yaptığı yürüyüşe karşılık yaptıkları nöbet eylemlerine karşı sert önlemler alındığını" söyleyen Baydemir, “Siz değil misiniz, askeri vesayete karşıyım diyen, yoksullukla mücadele edeceğim diyen, AB’ye üye olacağım diyen? CHP’nin yürüyüşüne mihmandarlık yaptınız resmen, peki bizden niye bu kadar korkuyorsunuz. Hangi noktadan hangi noktaya geldiniz?” ifadelerini kullandı.

Grup toplantısından sonra nöbet eylemi gerçekleştireceklerini belirten Baydemir, “Tek tip elbise dayatması işkencedir. Burada hedef siyasi tutuklulardır. Siz böyle yaparsanız toplumda boğazlaşmaya zemin hazırlamış olursunuz. Bakın Beşiktaş-Konyaspor maçında meydana gelen hadise tarafların birbirini terörist ilan etmesi bu siyasetin bir sonucudur. Tüm halkımıza sözümüz ülkeye barışı armağan edene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. 7 gün boyunca buradayız. Vicdan ve adaletin sesini Van Gölü’nden yükselteceğiz” diye kaydetti.