HDP Eş Genel Başkanı Temelli Van'da konuştu

HDP Eş Genel Başkanı Temelli Van'da konuştu
HDP’nin düzenlediği Demokratik Yerel Yönetimler Eğitim Çalıştayı’nda konuşan Temelli, sadece belediyecilik hizmetinden demokrasinin çıkmayacağının altını çizerek, Bizim toplumcu bir belediyecilik yapmamız gerekiyor.dedi.

 HDP’nin düzenlediği Demokratik Yerel Yönetimler Eğitim Çalıştayı’nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, sadece belediyecilik hizmetinden demokrasinin çıkmayacağının altını çizerek, “Bizim toplumcu bir belediyecilik yapmamız gerekiyor. Hayallerimiz, umudumuz büyük. Dünyayı değiştirebilecek gücümüzün olduğunu bilmenin verdiği özgüvenle hareket edelim” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Van’da düzenlediği Demokratik Yerel Yönetimler Eğitim Çalıştayı 3’üncü gününde devam ediyor. İki gün boyunca kadın eşbaşkanlarının katıldığı çalıştayın üçüncü günü tüm belediye eşbaşkanlarının katılımıyla başladı. İki gün sürecek çalıştaya, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP Van milletvekilleri Tayip Temel, Murat Sarısaç, HDP İl Eşbaşkanı Ümit Dede ve parti yöneticileri katıldı.

‘BORÇ BİZİM İÇİN BAHANE OLMAMALI’

Merit Otel’de düzenlenen eğitim çalıştayının bugünkü açılış konuşmasını Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı yaptı. Toplantının Van’da yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Avcı, “Zor bir süreçten geçtik. Halkımız iradesini çok güzel bir şekilde ortaya koydu. 31 Mart’ta güzel bir başarı elde ettik. Halkımızı gösterdikleri özveri ve başarılarından dolayı buradan selamlıyorum” dedi. Kayyumlardan kalan borçlara da değinen Eşbaşkan Avcı, “Borçları teşhir edeceğiz ama bu borçların bizim için bahane olmaması gerekiyor. Sandıktan çıkmak başarıdır ama verdiğimiz sözü yerine getirmek çok daha büyük bir başarı olur” diye konuştu.

HDP’NİN 31 MART STRATEJİSİ

Ardından konuşan HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli, 31 Mart yerel seçimlerinde önemli bir hamle yaparak Türkiye’nin siyaset kulvarını değiştirdiklerini söyledi. Türkiye’nin 17 yıldır tekçi bir anlayışa hapsolduğunu, ancak 31 Mart seçimlerinde buna “dur” dediklerini belirten Temelli, siyasetin kulvarını radikal bir hamleyle değiştirdiklerini belirtti. Türkiye’de, dünyada ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri değerlendiren Temelli, Diyadin Belediye Eşbaşkanları’nın maruz kaldığı polis şiddetini hatırlattı.

‘YENİ BİR YAŞAMI VAR EDECEĞİZ’

Belediyelerin yerel demokrasiyi inşa etmenin en önemli ayağı olduğuna işaret eden Temelli, nicel değil, toplumsal dönüşüme endeksli bir süreç yürütmeleri gerektiğini vurguladı. Temelli, “Önümüzdeki 5 yılı nasıl yöneteceğiz, nasıl yerel demokrasiyi inşaa edeceğiz? Bunları konuşacağız. Bunları hayata geçirirken de eksiklerimizi nasıl ortadan kaldırabiliriz? Bunları ele alacağız. Bir tarafta faşizme karşı mücadele ederken, bir tarafından da yaşamı var edeceğiz. Kentlerimizde radikal demokrasiyi inşa etmemiz gerekiyor. Bugünki demokrasi anlayışına eleştiri, yeniyi inşa etmektir. Radikal demokrasi, kadın mücadelesi, ekoloji ve emek mücadelesidir. Bu üçünden herhangi birinin ihmali söz konusu değildir. Attığımız her adımda bu üç adımı sürdürmemiz gerekiyor. Yönetim anlayışımız bu üç sac üzerinden yükselmelidir. Yaşamın her alanında toplumsal eşitliği var etmemiz gerekiyor. Yaşamı özgürleştirmek istiyorsak bunlardan vazgeçmememiz gerekiyor. Bu mücadele tüm kimliklerin özgürlük mücadelesidir. Bu mücadele de radikal demokrasi üzerinden anlam bulur. Biz kimlik siyaseti yapmıyoruz, kimliklerimizle siyaset yapıyoruz.

Kimliklerimiz vazgeçilmezdir. Bizim itirazımız bu sisteme ve iktidaradır. Tüm farklılıklarımızla yerel demokrasiyi inşa edeceğiz” dedi.

‘SADECE HİZMETTEN DEMOKRASİ ÇIKMAZ’

Sadece belediyecilik hizmetinden demokrasinin çıkmayacağının altını çizen Temelli, konuşmasını şöyle noktaladı: “Sadece hizmete odaklı yönetim anlayışı olmaz. Ancak demokrasiden hizmet çıkar. İnsanların ihtiyaçlarını gidereceğiz ama bunu piyasacı akıldan kurtularak yapmamız gerekiyor. Bizim toplumcu bir belediyecilik yapmamız gerekiyor. Hayallerimiz, umudumuz büyük. Dünyayı değiştirebilecek gücümüzün olduğu bir özgüvenle hareket edelim.”

Temelli’nin konuşması sonrası toplantı basına kapalı şekilde devam etti.