HDP'de Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için öne çıkan 3 kadın aday

HDP'de Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için öne çıkan 3 kadın aday
HDP'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak?

Türkiye 100 gün sonra seçime gidecek. 31 Mart 2019 yerel seçimleri için geri sayım sürerken, partilerin büyükşehirlerde göstereceği adaylar yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da gözler TBMM’nin 3’üncü büyük partisi olan Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin göstereceği adaylarda. HDP şu ana kadar yalnız bir belediye başkan adayını açıkladı. Parti tarafından Kars Belediye Başkanlığı için Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen aday gösterildi. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise adayların açıklanma tarihine ilişkin, dün partisinin Diyarbakır İl Örgütü'nü ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada ''Bu ayın sonuna kadar büyük bir kısmını açıklamayı düşünüyoruz ama en geç Ocak ayının ortasında bütün adaylarımız açıklanmış olacak. Çalışmalarımız hızla sürüyor, verimli çalışmalar gerçekleşiyor." demişti.

Geçen yerel seçimlerde (31 Mart 2014) 30 büyükşehirden 3’ünü (Diyarbakır, Van ve Mardin) kazanan HDP, bu 3 büyükşehirde son yapılan anketlerde önde görülüyor. Halkların Demokratik Partisinin (HDP) Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kadın aday göstermesi beklenirken, 3 adayın ismi ön plana çıkıyor.

Edinilen bilgiye göre; HDP’de şu an Van için konuşulan 3 kadın başkan adayı HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, 23. ve 24. Dönem Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve 28 Kasım 2015 yılında Diyarbakır'ın Sur ilçesi'nde çıkan çatışmada faili meçhule kurban giden Diyarbakır Baro Başkanı merhum Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi.

GAZETE/ SİYASET -ÖZEL HABER