Hastane yeri için yetkililer devrede

Hastane yeri için yetkililer devrede
Van’da TOKİ tarafından satışa çıkarılan ancak Vanlıların yeşil alan olmasını istedikleri eski Devlet Hastanesi yeri için Van Gölü Platformu üyeleri Vali Mehmet Emin Bilmez ile görüştü. Platform sözcüsü Erdoğan Özel, Vali Bilmez ve AK Partili vekillerin konu ile ilgili devrede olduklarını söyledi.

Özellikle civar il ve ilçelerden yaşanan göçlerle bir anda nüfusu artan Van’da aynı zamanda önü alınamayan bir yapılaşma da ortaya çıktı. 

2011 yılındaki depremin ardından ise yapılaşma daha da arttı, buna karşılık yeşil alan ihtiyacı da aynı paralelde gündeme geldi. 

Durum böyle olunca, son günlerde eski devlet hastanesi yerinin satılmaması ve söz konusu yerin yeşil alan yapılması Vanlılarca talep edildi. Talepler üzerine Vali Bilmez ile AK Partili vekillerin konu ile ilgili devreye girdikleri öğrenildi.

ESKİ HASTANE YERİ

2011 yılındaki depremde İpekyolu ilçesi Beşyol bölgesinde bulunan Devlet Hastanesi de kullanılamaz hale geldi ve bina yıkıldı, arazisi ise TOKİ’ye devredildi. 

TOKİ de geçtiğimiz Mart ayında 7 bin metre kare civarında olan söz konusu araziyi satışa çıkardı.

VANLILARDAN TEPKİ GELDİ

Hastane yerinin satılacağının belirtilmesinin ardından Vanlılardan tepki gecikmedi. Bazı gönüllü dernekler de alanın satılmaması için görüşmeler gerçekleştirdi. Gelişmeler üzerine hastane yerinin satışı ertelendi.

Ancak söz konusu arazinin akıbeti konusunda net bir karar çıkmayınca, Kasım ayı sonlarında TOKİ tekrar alanı satışa çıkardı ve ihale tarihini de 12 Aralık (dün) olarak belirledi. Bu arada dün yapılması gereken ihalenin detayları hakkında, gazetenin baskıya girdiği saatlerde henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

VALİ BİLMEZ İLE GÖRÜŞME YAPILDI

Hastane yerinin park ya da kültürel alan olmasını isteyen Van Gönüllüleri Platformu da önceki gün Vali Mehmet Emin Bilmez ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Platform sözcüsü Erdoğan Özel, Vali Bilmez’in, söz konusu yerin yeşil alan olması için gereken desteği vereceğini ve yetkililerle görüşeceğini söylediğini aktardı.

VEKİLLER DE DEVREDE

Özel, bir gün önce de AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile de görüştüklerini belirterek, “Milletvekilleri de gereken desteği verecek. İlgili olduklarını söylüyorlar. Bu iş için devredeler. Umarım çabalarımız boşa gitmez ve tüm Van halkının talep ettiği gibi burası yeşil alan olarak kalacak” diye konuştu. 

Prestij Haber: Adil HARMANCI