Haluk Levent’in sosyal medya grubu Suriyeli yoksul aile ile iftar yaptı

Haluk Levent’in sosyal medya grubu Suriyeli yoksul aile ile iftar yaptı
Sanatçı Haluk Levent öncülüğünde sosyal medya üzerinde örgütlenen ve kendilerini ‘Ahbap Platformu’ olarak adlandırılan bir grup Van’da Suriyeli yoksul bir ailenin sofrasına misafir oldu.

17 gündür kentte yoksulların sofrasına misafir olan grup beraberlerinde aldıkları yemeklerle hem yoksul aileleri sevindiriyor hem de beraberce iftar açıyorlar. Açıklamalarda bulunan Ahbap Van Platformu üyelerinden Yılmaz Samıoğlu, “Haluk Levent öncülüğünde sosyal medya üzerinde örgütlenen platformumuz sevgiyi yayma, birliktelik, paylaşım, dayanışma ve farkındalık oluşturma maksadıyla kuruldu. Türkiye’nin 81 ilinde sosyal medya üzerinde organize olarak özelikle yoksul ailelere, engelli bireylere, lösemi hastalarına, ilik nakli bekleyen vatandaşlara ve toplumun diğer dezavantajlı kesimlerine yönelik anlamlı faaliyetler yapmaya çalışıyoruz" dedi.

“AMACIMIZ TOPLUMUN YOKSULLUĞA KARŞI DAHA DUYARLI OLMALARINI SAĞLAMAK”

Van Ahbap olarak Ramazan ayı boyunca yoksul aileleri tespit edip sofralarına misafir olacaklarını anlatan Samıoğlu, “Bugün 17. iftar yemeğimizde Suriyeli bir aileye konuk olduk. Amacımız toplumun yoksullara ve yoksulluğa karşı daha bilinçli, daha duyarlı, hoşgörülü ve paylaşımcı olmalarını sağlamaktır. Suriyeli ailenin içinde bulunduğu durum yoksullukla birlikte tam bir travma halidir. Savaş nedeniyle topraklarından ayrılmak zorunda kalan bu güzel ailenin yaşadığı evde ne elektrik ne de su var. Temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aile, olumsuz şartlarda yaşamlarını idame ettirmeye çalışmaktadır” şeklinde konuştu.

“HEPİMİZ AHBABIZ, DÜNYA HEPİMİZ İÇİN GÜZEL VE GENİŞ”

Her gün iftara iki saat kala arkadaşlarıyla beraber lokantalara giderek ziyaret ettiklerini ve gidecekleri aile için yemek talebinde bulunduklarını ifade eden Samıoğlu şunları kaydetti:

“Her gün farklı bir tatlıcıdan tatlı, köfteciden çiğ köfte, fırınlardan ise pide talep ediyoruz. Van esnafı bu konuda hassas ve duyarlıdır. Bu sayede yaptığımız yardımları tamamen esnafa mal ediyor ve hiç kimseden parasal bir talepte bulunmuyoruz. Sonuç olarak da gerçekleştirdiğimiz bu dayanışma etkinliklerimize halkımızı ve özellikle duyarlı, paylaşımcı, açık görüşlü ve yenilikçi fikir sahibi gençlerimizi davet ediyoruz. Hepimiz ahbabız, dünya hepimiz için güzel ve geniş."