Halep'teki saldırılar Van'da protesto edildi

Halep'teki saldırılar Van'da protesto edildi
Suriye'nin Halep kentindeki saldırılarda sivillerin ve sağlık kuruluşlarının hedef alınması Van'da protesto edildi.

Suriye'nin Halep kentindeki saldırılarda sivillerin ve sağlık kuruluşlarının hedef alınması Van'da protesto edildi. Hz. Ömer Camisi önünde cuma namazı sonrası Suriye ile Dayanışma Platformu üyeleri, "Halep yanıyor, Müslümanlar nerede", "Dünya sussa da sen susma", "Halep'te insanlık suçu işleniyor" ve "Çocuklar ölüyor" yazılı döviz ve pankart taşıyarak, saldırıları kınadı.

Platform adına açıklama yapan Mahsur Şendul, Halep'in çığlığına ses olmak için bir araya geldiklerini vurguladı. Baas rejiminin çöktüğünü belirten Şendul, emperyalist güçlerin Ortadoğu halkının kanı üzerinde sömürü politikası yürüttüğünü söyledi. Bölgede petrol ve sanayi gibi zenginliklerin çalındığını, üretilen yeni nesil bombaların Suriye halkı üzerinde denendiğini, yüz binlerce insanın zulme maruz kaldığını dile getiren Şendul, şöyle devam etti:



"Ölü, yaralı, kayıplar ve milyonlarca muhacir var. Akdeniz'deki facialar da cabasıdır. Vurulan hastane, ambulans, yardım tırları, ekmek fırınları, sivil yerleşim yerlerinin toptan imhası, çiğnenen hürmetler, ezansız kalan minareler, yıkılan camiler, ve haritadan silinen kadim şehir Halep, yeni Halepçemizdir. Son bir haftada şehit olan kardeşlerimiz bini buldu. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı devasa acılar yaşanmaktadır. Zulüm, Halepli kardeşlerimizin üzerine bin bir şekliyle gelmektedir.Tüm dünya bu vahşetin suç ortağıdır."

Yardım kampanyaları, muhacirlere ensar olmak ve fiili dua etmekle Halep imtihanının verildiğini anlatan Şendul, "ben ve sen" kavramlarının yerine ümmet kavramının yer aldığını dile getirdi. Şendul, "Öğretilmiş çaresizliklere inat, daha büyük bir ufukla daha görkemli bir direniş tüm Müslümanların görevidir." dedi.

Konuşmaların ardından grup, Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.