Hakkari-Van Karayolu'nda sel ve heyelan yolları kapattı

Hakkari-Van Karayolu'nda sel ve heyelan yolları kapattı
HAKKARİ'de dünden itibaren etkili olan sağanak yağmurdan, Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Van Karayollarının 5 ayrı noktasında heyelan meydana geldi.

- HAKKARİ'de dünden itibaren etkili olan sağanak yağmurdan, Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Van Karayollarının 5 ayrı noktasında heyelan meydana geldi. Sel,  Şemdinli İlçesi'nde köprülere zarar verdi. Heyelan ve sel sularından dolayı kapanan yolların açılması için Karayolları ve İl Özel İdaresine bağlı ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkari'de etkili olan sağanak yağmur, heyelana neden oldu.  Sabah saatlerinde Hakkari-Çukurca karayolunun çöplük mevkii ile Taşbaşı ve Gelincik mezralarının bulunduğu karayolu ve köy yollarında heyelan meydana geldi. Heyelanla birlikte çevredeki köylerde yaşayanlar endişeye kapılırken, kapanan yollar ise Karayolları ve İl Özel İdaresine bağlı ekipler tarafından açılmaya çalışılıyor.

Hakkari-Van Karayolunun 20'nci kilometresindeki  Çanaklı Köyünde ise yağmur ve oluşan sel, köyün içinden geçen derenin taşmasına neden oldu. Köylüler, evlerini zarar görmemesi için büyük çaba gösterdi.

Bu arada  Yüksekova İlçesine bağlı Güçlü Köyün'de Hacı Habib Öner'e ait iki katlı ev de sel sularının içinde kaldı. Öner, evinin yanında geçen yolun kenarına duvar örülmesi için Karayolları'na başvurduğunu, ancak şu ana kadar hiç bir önlemin alınmadığını ileri sürdü.  Hakkari'nin Sümbül Mahallesindeki Tekser konutlarındaki bir apartmanın bodrum katı da sular altında kaldı.

KÖPRÜLERE ZARAR VERDİ

Bölgede dünden beri etkili olan sağnak yağmur,  Şemdinli İlçesi'nde de hayatı olumsuz etkiledi. Sel suları ilçenin  Irak sınırında bulunan  Derecik Beldesi ile  İran sınırında bulunan Tekelli bölgesindeki yolların ulaşıma kapanmasına neden oldu. Aşırı yağış sonrası oluşan sel sularının  Derecik Beldesi'ne ulaşımını sağlayan  Boğazköy Köprüsü ile  Tekeli, Alan, Yukarı ve Aşağı Kayalar köyü ile birçok mezranın ulaşımını sağlayan Hazne Köprüsü selden zarar gördü.

ÖĞRENCİLER OKULA GİDEMEDİ

Sel suları  Tekeli köyü yolu üzerinde bulunan Öztürk Balık Tesisleri,  Şemdinli -  Derecik yolunun polis kontrol noktasında bulunan mobese direğine de zarar verdi. Etkili olan yağıştan dolayı ilçedeki bazı evler de sel suları altında kaldı. İlçenin  Ortaklar,  Boğazköy, Tekelli, Tütünlü ile birçok mezrada eğitim veren okullarda öğretmen ve öğrencilerin kapanan yollardan dolayı okula gidemedikleri kaydedildi.

Yetkililer, bölgede etkili olan sağnak yağışın ardından ekiplerin sefer olduğunu, kapanan yolların ulışama açılması için karayoları ve il özel idaresi ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi.