Hac Kura Sonuçları'nın Van'daki etkileri

Hac Kura Sonuçları'nın Van'daki etkileri
Dün gece açıklanan Hac Kura Sonuçları sonrası Van'da Hac hakkı kazananlar sevinirken, Hacca gitmeye hak kazanamayan binlerce hacı adayı da bu yılda gidemedikleri için üzüldüler. İşte Van'a ayrılan Hacı kotası ve sonuçlar sonrası Hacı Adaylarının dile getirdikleri..
Dün akşam açıklanan Hac Kura Sonuçları sonrası Van'a ayrılan 650 kişilik kotayla Hac hakkı kazanan Vanlılar sevinirken,öte yandan yıllardır defalarca başvuran binlerce hacı adayı da dışarı da kalmanın hüznünü yaşadı.

9 kezdir başvuran ve Hac hakkı kazanamayan bir hacı adayı hasretle beklediği Hac farızasını yerine getirme isteğinin bu yılda yerine gelmemesiyle hüzünlendi. Bir başka adayın ise sıralamada 11 binin üstünde bir sıralamada yer almasıyla başvuru sayısına gören ayrılan kotanın ne kadar yetersiz olduğunu gözler önüne serdi.

Van’da toplam başvurunun 20 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Hacc’a gidecek adayların dün açıklanmasıyla sadece 650 kişi Hac’ca gitmeye hak kazandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2012’de yaptığı 7 kez başvurudan sonra kişiye bir sonraki yıl Hac hakkının tanınmasını uygulamasını kaldırmasıyla Hacca gitme konusunda mağduriyetin daha da arttığı belirtiliyor.

Hacı adayları Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belli bir başvuru sayısından sonra kişiye Hacca gitme hakkının tanınması gerektiğini söylediler. Bu yıl şehit ve gazi yakınlarına direk Hacca gitme hakkı tanınmasından dolayı illere ayrılan kotalarda bir düşüş olduğu belirtiliyor.