Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci: Halk oylaması bu ülkenin kaderidir

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci: Halk oylaması bu ülkenin kaderidir
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, anayasa değişikliğiyle ilgili referanduma ilişkin, "Bu bir seçim, bir siyasi partinin kazanması olayı değil, halkın kendisini ve ülkesini geleceğe taşıyacak yeni bir hükümet sistemini ortaya koyma olayıdır." dedi.
Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Çiftci, Ferit Melen Havaalanı'nda AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve partililerce karşılandı. Van Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliğinde oda başkanları ve esnafla bir araya gelen Çiftci, daha sonra Vali İbrahim Taşyapan ve AK Parti İl Başkanı Soğanda'yı ziyaret etti.

Çiftci, Van'da tüm kesimlerle bir araya gelerek kentin sıkıntılarını dinlemek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine tüccar, iş adamı, odalar ve esnafın en büyük katkıyı vermesini sağlamak için birlikte kararlar alacaklarını söyledi.

 "TÜRKİYE'DE DEVRİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Seferberliğe Van olarak nasıl katkı sunacaklarının yol haritasını belirleyeceklerini anlatan Çiftci, şöyle konuştu:

"Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Buna dönük olarak anayasa değişikliğinin onaylanacağı referandum ile ilgili çalışmalar yapacağız. Vanlılar olarak çok iyi biliyoruz ki AK Parti hükümetleriyle birlikte, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkemize çok önemli yatırımlar yapıldı. Alt ve üst yapılarda Türkiye'de devrim gerçekleştirildi. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Van'da da önemli yatırımlara imza atıldı. AK Parti hükümetleri için Van her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın Van'a her zaman pozitif ayrımcılığı olmuştur."

Çiftci, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti ile Türkiye'de çok büyük bir zihinsel dönüşümün yaşandığını, demokrasi alanında reformların gerçekleştirildiğini belirterek, yetkinin sadece millette olduğunu ortaya koymak amacıyla bir çok anayasal ve yasal düzenlemenin yapıldığını anımsattı.

"HALK OYLAMASI BU ÜLKENİN KADERİDİR"

İki başlılığın ortadan kaldırılması, halkın doğrudan temsili, istikrarın daim olması, kararların hızlı alınması için anayasa değişikliğinin ortaya konulduğunu vurgulayan Çiftci, şöyle devam etti:

"Halk oylaması bu ülkenin kaderidir. Bu bir seçim, bir siyasi partinin kazanması olayı değil, halkın kendisini ve ülkesini geleceğe taşıyacak yeni bir hükümet sistemini ortaya koyma olayıdır. İstikrar mı devam edecek yoksa istikrarsızlara yol açacak yapı mı devam edecek, bunun düşünülmesi gerekmektedir. 'Hayır' cephesine bakıldığında, CHP, FETÖ, PKK ve ulusalcıların blok olduğu yapı, gerçekle alakası olmayan şekilde meclisin ortadan kaldırılacağı, otoriter yapının oluşturulacağı söylemleriyle kampanya yürüterek insanların aklını çelmeye çalışıyorlar. Oysa yetkiyi ve güvenoyunu Cumhurbaşkanı direkt olarak halktan alacak. Meclis güçlü şekilde yerinde durarak yasama faaliyetlerini gerçekleştirecek. Bu ülkenin bütünlüğü, birliği ve beraberliği temsil edilecek. Hızlı kararlarla zaman kaybı ortadan kaldırılacak."

Gece gündüz demeden referandumda Van'da en yüksek "evet" oyunun çıkması için çalışacaklarını bildiren Çiftci, ülkenin selameti, istikrar ve yeni yatırımlar için bunun gerekli olduğunu aktardı.

Çiftci, esnafın, ülkenin ve kentin en önemli unsuru olduğunu ve ülkenin gelişmesine büyük katkı sağladığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Esnafımızın tarih boyunca gelen devasa sorunlarını tek tek AK Parti hükümetleri çözdü. Geçmişte esnafın çok yüksek rakamlarla aldığı krediler çok cüzi rakamlara indi. Faizsiz kredi uygulamasını başlattık. Esnaf bu ülkenin dinamizmidir, geleceğidir. Nasıl ki 15 Temmuz'da hain FETÖ terör örgütüne karşı çıktıysa, bu ülkenin gelişmesinde bundan sonra da üreterek katkı vermektedir. Biz bu anlamda bakanlık olarak her zaman esnafımızı çok önemsiyoruz. Bundan sonraki süreçte de inşallah esnafımızla ve sizlerle birlikte olacağız."