Gözaltına alınan hemşireyle ilgili Rektör Peyami Battal'dan açıklama

Gözaltına alınan hemşireyle ilgili Rektör Peyami Battal'dan açıklama
Özalp'taki patlama sonrası yaralı askerlerin getirildiği YYÜ Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde bir hemşirenin gözaltına alınması sonrası yeni gelişmeler yaşanıyor.
YYÜ Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde şüpheli hareketleri üzerine gözaltına alınan hemşirenin emniyetteki sorgusu sürüyor. Yaralı askerlerin bulunduğu odaya sık sık girip çıkan hemşirenin amacının ne olduğu anlaşılmaya çalışılıyor. 

Söz konusu hemşireyle ilgili YYÜ Rektörü Peyami Battal'dan da bir açıklama geldi. 

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, konuyu dün akşam öğrendiğini, hastane başhekiminden konu hakkında detaylı bir rapor istediğini söyledi. Prof. Dr. Battal, pazartesi günü rektörlük olarak ta hakkında soruşturma başlatacaklarını sözlerine ekledi.

DÜN AKŞAM NE YAŞANMIŞTI?


Van-Özalp karayolunun 50'nci kilometresinde dün saat 16.00 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 2'si ağır 5 asker yaralanırken, olay anında yoldan geçen bir minibüsün içinde bulunan Antika Çakıcı isimli kadın hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı. Yaralı 5 asker ve 4 kişinin tedavisi YYÜ Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde sürerken, olayla ilgili hastanede bulunan bir hemşire de gözaltına alındı.