Gıda ve Tarım personeline ilk yardım eğitimi verildi

Gıda ve Tarım personeline ilk yardım eğitimi verildi
İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetler Şubesi tarafından, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğündeki personele İlk Yardım Eğitimi verdi.

İl sağlık müdürlüğü acil ve afetler sağlık hizmetleri şube müdürlüğü tarafından il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline ilk yardım yönetmenliği kapsamında eğitim verdi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü toplantı salonunda teorik ve uygulamalı olarak 16 saat süreli Temel İlkyardım eğitim verilerek, eğitim sonunda yapılan teorik ve uygulamalı değerlendirmede başarılı olan katılımcılar İlk yardımcı Sertifikası almaya hak kazandı.

Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Halis Gökyer, vermiş olduğumuz ilkyardım uygulamalarının bu konuda gerekli eğitim almış kişilerce yapılması gerektiğini ve müdahale edilen hastanın durumunu iyileştirmek için bilinçsiz uygulamalardan kaçınmak gerekmektedir bu anlamda  Sağlık Müdürlüğümüz tarafından tarım müdürlüğü personellerine ilk yardım eğitimi verdik, eğitimde genel ilk yardım bilgileri, hasta, yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması gibi durumlarda, boğulmalarda ilk yardımın nasıl yapılacağı konusunda bilgiler verildi.

Hasta, yaralı taşıma tekniklerinin nasıl olması gerektiğini anlatarak, eğitim teknik ve görsel bilgilerden sonra uygulamalı eğitim verildi.

Eğitmenlerden paramedik Sıracettin Gökyer, Özellikle tarım personellerinin çalışma hayatlarında sık sık karşılaştıkları tarımsal ve yabancı hayvan ısırıkları sorunlarından dolayı personele verilen bu eğitimler bir ayrıcalıktır, bundan sonra daha bilinçli bir şekilde insan hayatına faydalı olacaklarını belirtti.

Eğitim il sağlık müdürlüğü ilk yardım birim personellerinden Paramedik İlkan Kılıç, UMKE Bölge Sorumlusu Paramedik Sıracettin Gökyer, ATT Aysel Demir ve Hemşire Ömer Erden tarafından verildi.