Gezginfest Van yapılacak mı? İşte o sorunun cevabı

Gezginfest Van yapılacak mı? İşte o sorunun cevabı
Gezginfest yapılacak mı? O soru cevabını buldu.

Gezginfest Van ekibinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "2018 yılında aldığı 4 ödül ile Türkiye’nin en iyi festivali seçilen GezginFest Van, tarihi zenginliği, kültürel birikimi ve doğal güzelliğiyle göz kamaştıran Van’ımızı tanıtmak, toplumsal değerlerine sahip çıkmak ve önyargıları kırmak anlayışıyla yola çıkmıştır.

Van’ı dünyaya tanıtan festival için başta Van Valiliği olmak üzere Gevaş Belediyesi, VanSTK’ları ve toplumsal hassasiyete sahip tüm insanların görüş ve önerileri dikkate alınmıştır. Bu yıl 21-23 Haziran’ da Gevaş‘ta yine aynı yerde yapılacak festival için özellikle Van Sivil Toplum Kuruluşlarının tavsiyeleri göz ardı edilmemiştir.

Van’da geçen yıl ilk kez yapılan ve kentimizin tanıtımında önemli rol oynayan festivalimizde bir kişinin dahi burnu kanamamıştır. “Önce Toplumsal Değerlere Saygı” anlayışıyla düzenlenen festival, Van’ı Dünya ve Türkiye gündemine taşımıştır.

GezginFest Van, sosyal yaşam alanları, oyun parkları, kütüphaneler, engelsiz parkurlar ve el emeği göz nuru ürünleriyle de örnek olmuştur. Van’ın marka değerine yadsınamayacak derecede katkısı olan GezginFestVan, hayalini gerçekleştirmek isteyen tüm güzel insanların unutamayacağı bir 3 gün ile dostça ve kardeşçe başarıyla tamamlanmıştır.

Dünyanın birçok ülkesinde ve tüm Türkiye’de ilgiyle izlenen festivalimiz; KKTC Cumhurbaşkanlığı, Biletix, BTZ ve FacetoFest gibi önemli kurum ve kuruluşlar tarafından da ödüllendirilmiştir. Bu ödüller Van adına alınmıştır. Gevaş’ta yapılan festivalimizin uluslararası arenada aldığı ödüller, tüm Van halkının hisleri gibi umutla ve gururla ilçemize taşınmıştır.

Bugüne kadar insanı ve doğayı seven, hayvan dostlarımıza şefkat gösteren, ‘‘mutluluk paylaştıkça güzeldir’’ anlayışını benimseyen bir festival topluluğunu amaçlayan Interrail Turkiye, yaşadığımız ülkenin, bölgenin ve kentin toplumsal değerlerine saygısızlığı asla kabul etmez. Tüm etkinliklerinde önceliği “Canlılara Sevgi, Değerlere Saygı olan İnterrail Turkiye, GezginFest Van için aylar süren bir çalışma yapmış, tüm görüş ve önerileri dikkate almış ve hazırlıklarını toplumun hassasiyetlerini gözeterek yapmıştır.

GezginFest Van, Van’ın yeni ekonomik kalkınma modeli olarak gösterilen Van Gölü Ekspresi’ni tüm Türkiye’ye duyururken, dünyada tren seyahatini bir yaşam tarzı haline getiren gezginlere de tanıtmaktan geri durmamıştır. Van en kısa zamanda bunun faydasını fazlasıyla görecektir. Van Gölü Ekspresi, sadece yerli gezginlerin değil, yabancı gezginlerin de gözdesi olacaktır.

Geçen yıl GezginFest Van için Van’a gelenlerle yapılan anket çalışmasında katılımcıların hayatlarında ilk kez Van Kalesi, Akdamar Adası, Van Kedi Evi, Muradiye Şelalesi, Şamran Kanalı ve Hoşap Kalesi gibi Van’a ait değerleri görmesi, kahvaltının başkentinde Van Kahvaltısı keyfini yaşaması, Van Kavurması, Van Kaburgası, Keledoş vb, Van’a ait lezzetleri ilk kez tatması bizleri mutlu etmiştir.

Festival alanındaki zenginlik ve renklilik Van ve Gevaş Şehir Merkezlerine de yansımıştır. Van ve Gevaş Esnafıyla yüz yüze yaptığımız görüşmelerde hepsi festivalin Van’a ekonomik anlamda da önemli katkılarının olduğunu belirtmiştir. Bu bağlamda 21-23 Haziran’ da yapılacak festivalimize Tüm Van Halkı ve Saygıdeğer Basın Mensupları davetlidir."