Gezginfest Van 2'inci defa yapılacak

Gezginfest Van 2'inci defa yapılacak
Doğu’nun ilk ve tek gençlik müzik festivali olma özelliğine sahip GezginFest Van 2019 yılında yeniden gençleri buluşturacak.

 Geçtiğimiz yıl ardı ardına yapılan çağrılarla gündeme düşen Van Gölü Ekspress’in en büyük meyvesi “GezginFest Van” festivali oldu. 2019 yılında yeniden Van’da gençleri bir araya getiren GezginFest Van, 21-23 Haziran tarihlerinde “Doğunun İlk ve Tek Gençlik Festivali” adıyla devasa ikinci etkinlik düzenlenecek. İkinci festivale de onlarca sanatçının katılımı bekleniyor.


 

GENÇLER HAZİRAN’DA YENİDEN VAN’A GELECEK

Interrail Turkiye tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Doğunun ilk müzik festivali olma özelliğini taşıyan GezginFest Van, 2019 yılında yine aynı yerinde 21-23 Haziran 2019 tarihlerinde festival severlerle buluşacaktır. Bu yıl da yine Türkiye'nin en büyük line-up'larından birine ev sahipliği yapacak olan GezginFest Van, Van Gölü kıyısında bulunan Gevaş Ada İskelesi yanında unutulmaz anlar yaşatacaktır.” Denildi.


 

YURTDIŞINDAN DA GENÇLER GELECEK

Interrail Turkiye tarafından gerçekleştirilen projenin, sosyal farkındalığı öne çıkarmakla birlikte, ülkenin her tarafından insanların festival alanında world müzik temasıyla yan yana getirileceği belirtilen açıklamada, “Aynı zamanda kendi bölgesinde uluslararası bir festival olma niteliğini de kazanarak, İran, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan gibi ülkelerden sanatçılar ile benzeri olmayan bir festival deneyimi yaşanacaktır.” İfadelerine yer verildi.

GENÇLER 3 GÜN BOYUNCA DOYASIYA EĞLENECEK

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Festivallin benzersizliği sadece festival alanı değil benzersiz coğrafyasıyla da kendini gösterecektir. Van gölü ekspresi treni ile yolculuk, Akdamar adası, Urartu tarihi ve muhteşem Van Kahvaltısı’yla, güzel bir doğu kültürü sentezi festivali, festival alanından şehre taşıyacaktır. Sosyal yaşam alanları, oyun parkları, kütüphaneler, engelli çocuklarımızın eğlenebileceği parkurlar, pati dostlarımız için eğlence alanları ise festival alanında festivalcileri karşılayacak sürprizlerle dolu olacaktır. İnsanı ve doğayı seven, hayvan dostlarımıza şefkat gösteren, ‘mutluluk paylaştıkça güzeldir’ felsefesini benimseyen ve binlerce insanı yan yana getirmeyi amaçlayan festival; huzur, mutluluk ve eğlence dolu 3 gün için katılımcılarını beklemektedir.” Denildi.

İşte 2. Gezginfest Van Festivaline Katılacak Sanatçılar

Doğunun en ilk ve tek festivali olup geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen Gezgin Fest Van Festivaline 50 binin üzerinde kişi katılmıştı.

Türkiye’nin en büyük line-up’larından birine ev sahipliği yapan Van’a üç gün boyunca Türkiye’nin dört  bir yanından gezginler akın etmişti.

Daha önceden farklı illerde de düzenlen festivalin en kalabalığı Van’da olmuştu. Öyle ki İnterrail Türkiye’nin en güzel işi olarak değerlendirilen festival, Biletix tarafından da yılın en iyi festivali seçilmişti.

Bu yıl, yine aynı yerde yapılacak festival 21-23 Haziran tarihlerinde olacak. Bu yıl da yine Türkiye’nin en büyük line-up’larından birine ev sahipliği yapacak olan GezginFest Van’a  Gürcistan, Azerbeycan, Ermenistan ve İran gibi ülkelerden de katılımın olması bekleniyor.

İnterrail Türkiye tarafından gerçekleştirilen bu festivalin tek amacının müzik olmadığını belirten yetkililer, ülkenin doğusu ile batısı arasında müzik aracılığı ile bir köprü kurmayı hedeflediklerini belirtiyorlar.

Festival Bilet Ücretleri

Biletix’te bir haftalığına başlayan kampanya ile 3 günlük Kamp + Tüm Konserler 100 TL kampanyası ile başlayan bilet fiyatlarının kademeli olarak artacağı belirtiliyor.

İşte Gezginfest Van’a katılacağı açıklanan ilk sanatçılar

(Diğer sanatçılar açıklandıkça sitemizde paylaşılacaktır)

2. Gezginfest Van’ın İlk Sanatçı Grubu

Selde Bağcan Gezginfest Van’ın 2.sinde de Hemşehrileriyle Buluşacak

Dodan da Gezgin Fest Van Sahnesinde