Gezgin Fest'ten Basın açıklaması

Gezgin Fest'ten Basın açıklaması
Gezgin Fest Van Gevaş ilçesinde yapılması planlanan Festivalin iptal edilmesi sonrasında basın açıklaması yaptı.

Gezgin Fest Van'dan Basın açıklaması :

"Öncelikle sizlerden, sanatçılarımızdan, taraftarlardan, tüm STK ve sosyal medya üzerinden destek veren herkese teşekkürler.

Amacımız bizimle olmayan kimseye zarar vermek değil hele ahlak üzerinden ders vermek hiç değil.Bu konuda Van’ daki yetkililerimizin de bizimle aynı şeyi hedeflediğini düşünüyor, inanıyoruz.

Özellikle güvenlik konusunda aynı hassasiyeti paylaşıyoruz. Türkiye’ de bir festivalde olması gerekenin çok çok üstü geçen senenin 6 katı fazla sayı istenmiştir. Bu taleplerin ulaştırılması için Gevaş Jandarma Komutanlığının bize ulaştırdığı belgede, iletilmesi istenen son tarih 10 Haziran olarak görünmektedir.

Bu anlamda tüm talepleri kabul ettik. Tüm güvenlik, xray dedektörü, çit vb tüm taleplerin karşılanacağı bilgisi geçen hafta belgeleriyle iletilmiştir. Güvenlik sözleşmemizin tüm detayları hem yazılı hem sözlü olarak an be an tüm toplantılarda önemle dile getirilmiştir.

Biz Türkiye'nin her ilinden yollara çıkıp Van'da buluşmak, bu ülkenin doğusu da batısı da kol kola şarkılar söylesin istiyoruz. Ve 20 Haziran’ da festivalimizi tamamlamak istiyoruz. Geçen sene tüm samimi desteklerini hissettiğimiz Gevaş Kaymakamlığı, Gevaş Belediyesi, Gevaş Jandarma Komutanlığımızdan tüm hassasiyeti tekrardan bekliyoruz.

Tüm detaylı açıklamayı Van Valiliğimiz ve Gevaş Kaymakamlığımızla görüşmeden sonra yapılacaktır.

-

#GezginFesteDokunma

#GezginFestVan

#GezginFest