Gezgen'den flaş 'VASKİ Borç' açıklaması

Gezgen'den flaş 'VASKİ Borç' açıklaması
İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Abdulvahap Gezgen, idarenin önemli miktarda borcu olduğunu belirtti.
Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve AK Parti ilçe başkanları, Gezgen'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Gezgen, VASKİ'nin borcunun 253 milyon lira olduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı:

"Diğer kurumların yaptığı tesislerin devriyle bu borç 450 milyona çıkacak. Böyle olması durumunda gelen para ve öz kaynaklarımızdan gelen paranın hepsi sadece maaş vermeye yetecek. Bu olumsuz durumu düzletme çabasındayız. Konuyla ilgili sayın valimiz ve genel sekreterimiz ilgilenmektedir. İnşallah bu durumunda üstesinden gelip halkımıza en iyi hizmeti yaparız. Eşit adaletli bir şekilde yapacağımız hizmetlerimizde, tüm ilçelerimizin acil ihtiyaçlarına göre bir görevlendirme belirliyoruz."

Başkan Hakan ve beraberindeki ilçe başkanları da VASKİ'nin her türlü destekçisi olduklarını söyleyerek, göreve yeni başlayan Gezgen'e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Ziyarete, AK Parti Gürpınar ilçe Başkanı Halit Toktaş, AK Parti Muradiye ilçe Başkanı İbrahim Vanlı, AK Parti Çaldıran ilçe Başkanı Fevzi Akbalık, AK Parti Özalp ilçe Başkanı Orhan Yıldırım Çakar da katıldı.