Genel Sekreter Yalçın: Van'ın hak ettiği noktaya getireceğiz

Genel Sekreter Yalçın: Van'ın hak ettiği noktaya getireceğiz
Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine vekâleten atanan Mehmet Yaşar'ın görevden alınmasından sonra bu göreve atanan Mustafa Yalçın ilk açıklamasını gazetemize yaptı. Yalçın, Van'ın hak ettiği noktaya gelmesi için çalışacaklarını söyledi.
HABER: HACI YILMAZ - BURHAN ERGİN
KAYNAK: VANSESİ GAZETESİ


Vansesigazetesi'nin haberine göre; Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'ne vekâleten atanan Mehmet Yaşar görevden alındı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Eski Genel Sekreteri, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Turizm Anonim Şirketi ( KAY-TUR A.Ş'de) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçın atandı. Yalçın ilk açıklamasını Vansesi Gazetesi'ne yaptı. 2011 depreminde Kayseri'de bulunan değerli Vanlılarla tanıştığını ifade eden Yalçın tüm Vanlılarla birlikte Van'ı hak ettiği noktaya getirmek için çalışacağını anlattı.

"AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİ VAN'DA UYGULAYACAĞIZ"

İçişleri Bakanlığı atamasıyla kendisine görev tevdi edildiğini kaydeden Mustafa Yalçın'ın bugün Van'a gelerek Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine başlaması bekleniyor. Mustafa Yalçın'ın bölgede hedeflenen AK Parti belediyeciliğini Van'da uygulamak için görevlendirildiği belirtiliyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile çalışan 21 yıllık belediyecilik tecrübesi olan Van'da başarılı çalışma ve projelerle bölgede örnek bir belediyecilik hedefleyen Mustafa Yalçın hemşehrisi olan Van Valisi ile birlikte çalışacak.

"VAN'A HİZMET ETMEK İÇİN ŞİMDİDEN KOLLARIMIZI SIVADIK"

Van Büyükşehir Belediyesi yeni Genel Sekreteri Mustafa Yalçın gazetemize yaptığı özel açıklamada Van'a hizmet etmek için şimdiden kolları sıvadığını belirterek, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 16 yıl boyunca görev yaptım. Bu yıl 16 yıl süresi içinde Van depreminden zarar gören değerli Vanlı vatandaşlarımızla tanışma fırsatı buldum. Büyüklerimizin talimatı ile tarih, kültür, turizm kenti, Türkiye'nin ve bölgenin en gözde şehri güzel Van ilimize ve değerli Vanlı hemşehrilerimize hizmet etmek için görevlendirildiğim tarafıma tebliğ edildi. Kayseri'de belediyecilikte, planlı şehirleşmede edindiğimiz bilgi birikimlerimiz ve tecrübelerimizle Doğunun İncisi güzel Van ilimize değerli Van halkına hizmet etmek için şimdiden kollarımızı sıvadık. Tüm Vanlı hemşehrilerimizle hep birlikte Van'ın hak ettiği noktaya gelmesini,  yaşanılabilir bir kent olması için çalışacağız" dedi.

"BELEDİYECİ VATANDAŞLARIN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRIR"

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, belediyecilik anlayışının vatandaşların işlerini kolaylaştırmak olduğunu belirterek, "Hizmet anlayışımda vatandaşın işini kolaylaştıran sanatkâra belediye başkanı denir. Belediyecilik o memlekette yaşayanların işlerini kolaylaştırır, yaşam kalitesini artırır. Bana göre belediyecinin en kısa tarifi budur. 21 yıldır belediyenin çeşitli birimlerinde halkımıza hizmet ettim. Ben bu zamana kadar belediyede her zaman hizmete öncelik vermişim, onun için de her zaman halkımızın bütün sorunlarını çözmeye odaklanmışız. Bizim görevimiz işimiz budur" diye konuştu.

MUSTAFA YALÇIN KİMDİR?

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın yaşam hikâyesiyle ilgili olarak şunları kaydetti: ," 1962 yılında Kayseri'nin Hacı Kılıç Yenice İsmail Mahallesinde doğdum, büyüdüm. İlk ve orta öğrenimimi Kayseri'de tamamladıktan sonra 1983 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nden mezun oldum. 10 yıl öğretmen olarak çalıştıktan sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne KAYSU-KASKİ Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak göreve başladım. Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekilliğinde bulunduktan sonra 1997-1999 yılları arasında KAYSU Genel Müdürlüğünü yürüttüm. Evli ve iki çocuk babasıyım. Yaklaşık 21 yıldır belediyecilik yapıyorum. Kayseri Büyükşehir Belediyesi  Genel Sekreterliği görevimden kendi isteğimle emekli olduktan sonra müzeler, hayvanat bahçesi, kafe ve restoranlar gibi işletmelerin tamamının bağlı olduğu Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Turizm Anonim Şirketi (Kay-Tur A.Ş) nin başına geçmem istendi.  Van'a atanmadan önce Kay-Tur Yönetim Kurlu Başkanlı görevinde bulunuyordum"dedi.