Genel Sekreter Mustafa Yalçın açıkladı! Personel alınacak mı?

Genel Sekreter Mustafa Yalçın açıkladı! Personel alınacak mı?
Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, yapılan iş başvurusu sayısını açıklayarak personel alımlarında nasıl bir politika izleyeceklerini açıkladı. Kayyum ataması sonrası Büyükşehir Belediyesi'ne çok sayıda iş başvurusu olduğu biliniyordu.
Yeni çalışma rotasının belirlenmesi ve çalışmalara hız verilmesi için Daire Başkanlıkları ile sıkı bir koordinasyon sağlanacağı, Van için yeni acil eylem planı çerçevesinde Belediye birimlerinin yeni sezona hazırlanmasının hedeflendiği açılandı.

Genel Sekreter Yardımcıları  Fazıl Tamer, Salih Allahverdi ve Daire Başkanları ile bir toplantı düzenleyen Genel Sekreter Mustafa Yalçın,öncelikle genel bir değerlendirme aldıktan sonra Daire Başkanlarından detaylı brifing alacağını belirtti.

Toplantıdan sonra Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına geçen Yalçın, burada Daire Başkanı Sahip Görendağlı'dan çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler aldı. Sinevizyon eşliğinde yaklaşık bir saat süren brifingde, Van ve İlçelerinde yapılan çalışmalarla yeni sezonda yapılması planlanan hizmetler hakkında bilgiler paylaşıldı. Bilhassa yol asfaltlama konusunda sathi kaplama yerine, sıcak asfalt yapımının tercih edildiği ve bunun daha uzun ömürlü ve ekonomik olduğuna dikkat çekildi.

Bilhassa asfaltlama yapımına hız verileceği, bunun hangi ilçelerde yoğunlaşacağına dair planlamanın ileri ki toplantılarda netleşeceği dile getirildi. Yapılacak çalışmaların grafiklerle sunumunu izleyen Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanı Sahip Görendağlı'ya sunumundan dolayı teşekkür etti.

PERSONEL ALIMI OLACAK  MI?

Genel Sekreter Mustafa Yalçın, beraberindeki yardımcıları Salih Allahverdi ile Fazıl Tamer'in yanı sıra ilgili daire başkanları ile birlikte halkla bir araya geldi. Buluşmaya katılanların çoğunun iş isteği ile geldiğini hatırlatan Yalçın, buna çözüm bulmalarının imkansız olduğunu söyledi. Yalçın, “Şu ana kadar belediyeye 23 bin iş başvurusu yapılmış. Mevcut kadroda zaten fazlalık var. Halkımızın iş taleplerine cevap veremeyiz. Kesinlikle personel alımı yapılmayacaktır" dedi.

Fazla elamanla çok iş yapılamayacağını dile getiren Yalçın, “Biz şimdi kimseye iş için kapı aralayıp, umut vermek istemiyoruz. Şu anda zaten şişkin bir kadro ile çalışıyoruz. Bunlardan hizmet alımı olarak çalışanların sürelerinin bitmesiyle birlikte, yeni çalışma sezonunda yeni planlar oluşturacağız. Az laf çok iş yapmak benim temel prensibimdir. Ben çalışma arkadaşlarıma ‘öncekiler’ lafını yasakladım. Bizden öncekilerin yaptıklarını eleştirmek, onlara takılıp kalmak veya onları konu edinerek bir yere varamayız. Bizler siyaset yerine hizmet yapacağız" diye konuştu.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİ MUSTAFA YALÇIN:

" TEMEL PRENSİBİM AZ LAF, ÇOK İŞ"


Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Halk Buluşmalarının ikincisini gerçekleştirdi. Göreve geldikten sonra haftanın Salı ve Cuma günleri 15.00 ile 17.00 saatleri arasında halk buluşmaları gerçekleştireceğini açıklayan Yalçın, ikinci halk buluşmasında da sorun, dilek ve temennileri dinledi. Yalçın, "temel prensip olarak az laf çok iş yapmayı hedefliyorum" dedi.

Toplantıda notlar alan Yalçın, halkın dile getirdiği bazı sorunların çözümü için de ilgililere talimatlar vererek, çözüm bulunmasını istedi.
Genel Sekreter Mustafa Yalçın, beraberinde Genel Sekreter Yardımcıları Salih Allahverdi ile Fazıl Tamer'in yanı sıra ilgili Daire Başkanları ile birlikte halkla bir araya geldi.

Halk Gününe katılanların çoğunun iş isteği ile geldiğini hatırlatan Yalçın, bizim buna çözüm bulmamız imkansız. Şu ana kadar belediyeye 23 bin iş başvurusu yapılmış. Mevcut kadroda zaten fazlalık var. Halkımızın iş taleplerine cevap veremeyiz. Kesinlikle personel alımı yapılmayacaktır" şeklinde konuştu.

Yalçın,"fazla elamanla çok iş yapılamaz. Biz şimdi kimseye iş için kapı aralayıp, umut vermek istemiyoruz. Şu anda zaten şişkin bir kadro ile çalışıyoruz. Bunlardan hizmet alımı olarak çalışanların sürelerin bitmesiyle birlikte, yeni çalışma sezonunda yeni planlar oluşturacağız" diyerek "Az laf çok iş yapmak benim temel prensibimdir. Ben çalışma arkadaşlarıma öncekiler lafını yasakladım. Bizden öncekilerin yaptıklarını eleştirmek, onlara takılıp kalmak veya onları konu edinerek bir yere varamayız. Bizler siyaset yerine hizmet yapacağız" açıklamasında bulundu.