Genç bireylere yönelik eğitim programı düzenlendi

Genç bireylere yönelik eğitim programı düzenlendi
Van’da İpekyolu Gençlik Merkezi ile Hayatın Renkleri Solmasın Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen, “Madde Bağımlılığına Karşı Sağlıklı Yaşam Becerileri” eğitimine katılan 25 kişiye sertifikaları verildi.

İpekyolu Gençlik Merkezi ile Hayatın Renkleri Solmasın Derneği işbirliğinde, İpekyolu Gençlik Merkezi salonunda genç bireylere yönelik olarak “Madde Bağımlılığına Karşı Sağlıklı Yaşam Becerileri” farkındalık eğitimleri verildi.

Sosyolog Osman Turğut, 3 hafta süren eğitimlerde gençlere madde bağımlılığına karşı alınması gereken tutum ve madde kullanımına karşı yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Eğitimler önceki gün sona erdi.

Eğitimlerin son gününde ise, katılım sağlayan 25 kişiye sertifikaları verildi. 

Eğitimlerin amacına ve içeriğine ilişkin gazetemize değerlendirmede bulunan Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, şu bilgileri verdi:

“Eğitim kurumlarında madde kullanımının önlemesinde, ergenlik sürecindeki sosyal etkiler üzerinde durularak gençlerin yaşam becerilerini artırıcı 3 haftalık eğitim yapıldı. Eğitim programı ile gençlerin eleştirel düşünme yetileri geliştirilerek yaratıcı düşünme, doğru karar verme, etkili iletişim kurma, öz bilinç geliştirme, empati yapabilme, duygularla başa çıkabilme ve doğru algı ile olumlu davranış geliştirebilme yoluyla kişiliklerini güçlendirmeyi sağlamayı hedefledik. Ergenlikte, gençlerin davranışlarını etkilemede olumlu davranış değişiklikleri oluşturmada, verilen eğitimle gençlerin kişisel ve sosyal becerilerini artırıcı çalışmalar yapıldı. Gençlerin oluşturduğu algıların daha sağlıklı ortaya konmasını sağlamak ve gençlerin olumlu geliştirmesine katkı sağlamaktı bir diğer amaç. Madde kullanımının önlenmesinde okul temelli çalışmaların önemi büyüktür, bu anlatıldı. Kuşkusuz kapsamlı bir sosyal etki modeli, yaşam becerileri, öğrencinin ve ailenin katılımı, yapılacak çalışmaların başarısını artıracaktır. Madde bağımlılığı ile mücadelenin bir ayağı da ailelerdir, gerekli bir biçimde eğitim alarak soruna karşı güçlendirilebilir. Bu konuda da sunumlar yapıldı. Aileyi güçlendirecek genel ebeveynlik becerileri, ilişkiler ve sorunla başa çıkma, uyum, bakım, kontrol ve uyuşmazlık çözümü, ebeveynlerin artacak madde kullanımı ile ilgili tepkileri, maddelerle ilgili bilgileri, iletişimde gençlere karşı uygun bir tutum geliştirmeleri ve ilaçlara ilişkin bilgiler verildi.”
Turğut, Nisan ayında ise ikinci gruba eğitimlerin verileceğini kaydetti.  

Prestij Haber: Adil HARMANCI