Gaziantepliler Gecesine Yoğun İlgi

Gaziantepliler Gecesine Yoğun İlgi
Gaziantep’in Kurtuluşunun 98.Yıldönümü nedeniyle Van’da Geleneksel Gaziantepliler Gecesi düzenlendi.

Ev Sahipliğini  Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği Doğu Anadolu Bölge Başkanı ve Türkiye Gaziantepliler dernekleri federasyonu genel başkan yardımcısı İdris Nebi Kurt, Gaziantepliler Derneği onursal Başkanı Mustafa Şahin, bazı kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, ile çok sayıda davetli katıldı.

Kuran Tilaveti ile başlayan gecede konuşan  Emin Bilmez, “Gaziantep ile ilgili söylenebilecek çok söz var. Ama mutlaka Gaziantep deyince kurtuluş mücadelesi Gaziantep’teki büyük kahramanlıklar ve Antep’in ‘gazi’ unvanını aldığı o yıllar akla geliyor. Böylece büyük mücadele hafızalarda canlanıyor. Ben bu kapsamda böyle bir gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

 Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Nebi Kurt, Van'da 25. yılını doldurmanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi. Gaziantepli olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirten Kurt, “Van'da görev yapan tüm hemşehrilerim de benimle hem fikirlerdir. Bu yüzden halen Van'dayız. Gecede emeği geçen başta Van Vali Yardımcımız Ferhat Atar olmak üzere herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Geceye katılan misafirlere Gaziantep yöresine ait yemekler ikram edildi. Program canlı müzik eşliğinde devam etti.