Garantili yol yeniden asfaltlanacak

Garantili yol yeniden asfaltlanacak
Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında ihalesi yapılan ve müteahhit hatası bulunan yol, garanti kapsamında yeniden asfaltlanacak.

 Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından 2018 yılında ihale yapılarak asfaltlanan Eski Cezaevi Caddesi, yapılan kontrollerin ardından hatalı bulundu.

Bozulan, çöken ve laboratuvar sonuçlarında asfaltın kalitesiz çıkmasının ardından sözleşme kapsamanda garantili olan ve teminatı Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan 2 kilometrelik yol yeniden asfaltlanacak. Yolun eski asfaltı iş makinalarıyla kaldırılmaya başlanırken, önümüzdeki hafta içinde de yolun tamamı yeniden asfaltlanarak trafiğe açılacak.

Çalışmaların devam ettiği alana giden Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Şenkaya, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Cihan Gümüşlü, Fen işleri Daire Başkanı Çetin Çiftçi yerinde incelemelerde bulunarak, firma yetkililerinden bilgi aldı. Yolun 2018 yılında asfaltlandığını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Şenkaya, “Tespitler sonucu yolda büyük oranda tahribat olduğunu tespit ettik. Yolda garanti kapsamında olduğu için yolu yeniden asfaltlanması gerektiğini firmaya illettik. Firmada garanti kapsamındaki yolda çalışmalara başladı. Yolu yeniden en kısa zaman da halkımızın hizmetine açacağız” dedi.

Yol incelemesinin ardından Şenkaya ve beraberindekiler, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı asfalt şantiyesi alanında bulunan asfalt laboratuvarına gitti. Burada çalışanlarla bir araya gelen Şenkaya, teknik personel ile sohbet edip, bilgi aldı.