FLAŞ! Van'da market soyan 2 zanlı sosyal medya üzerinden yakalandı

FLAŞ! Van'da market soyan 2 zanlı sosyal medya üzerinden yakalandı
Van'da Mart ayında yaşanan market soygununda güvenlik kameralarının görüntüleri ile sosyal medyadaki kıyafetleri örtüşen zanlılar yakalandı. 2 aylık incelemenin ardından şahıslar yakayı ele verd.
Maskeli soyguncuları kıyafetleri ele verdi

- Van'da bıçak ve baltayla iki markette soygun gerçekleştiren yüzü maskeli 2 zanlı, polisin iki aylık çalışmasının ardından giydikleri kıyafet ve sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımları sonucu yakalandı

- Soygun anı güvenlik kamerasına yansıyan olayla ilgili zanlılar, "yağma" suçundan tutuklandı



Güvenlik güçleri, Van'da yüzü maskeli soyguncuları, giydikleri kıyafet ve sosyal paylaşım sitesindeki fotoğraflarından yakaladı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesi'nde mart ayında bir hafta arayla iki markette ellerinde bıçak ve baltayla soygun gerçekleştiren iki kişinin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, titiz bir çalışma yürüttü.

Marketin güvenlik kamerasına da yansıyan soygun anında ellerinde bıçak ve baltayla kasiyerleri tehdit eden ve kasadaki 5 bin lirayı alan soyguncuları karşısında gören vatandaşlar da korku dolu anlar yaşadı.



Söz konusu görüntüleri inceleyen polis, şüphelilerin peşine düştü. Yüzleri maskeli olduğu için kimlikleri tespit edilemeyen soyguncuları yakalamak için giydikleri kıyafet ve ayakkabı incelemeye alındı.

Facebook'taki fotoğraflarla karşılaştırma yapıldı 

En ince detayına kadar incelenen kıyafet ve ayakkabıyı, şüphelilere ait olabileceği düşünülen sosyal paylaşım sitelerindeki fotoğraflarla karşılaştıran polis, soygunu gerçekleştirenlerin kimliğine ulaştı.Gasp Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan M.Ş.A. ve S.K'nin ikametinde olayda kullandıkları balta, bıçak ve kıyafetle ayakkabı bulundu.



Çaldıklarını kumarda kaybetmişler

Emniyetteki işlemleri sırasında suçunu itiraf eden şüphelilerin parayı kumarda kaybettiklerini ifade ettikleri bildirildi.Adliyeye sevk edilen M.Ş.A. ve S.K, "yağma" suçundan tutuklandı.