FLAŞ! Van'da doğalgaz kesintisi olacak!

FLAŞ! Van'da doğalgaz kesintisi olacak!
Doğubeyazıt'takı patlama sonrası Van'da gelen doğalgaz da kesinti yaşanacak.
Doğubayazıt’a bağlı Yeniköy'de doğalgaz borusunda dün akşam patlama meydana geldi.
 
Sabotaj eylemi olarak değerlendirilen patlama ile ilgili İranlı yetkili, "İran'dan Türkiye'ye doğalgaz akışı, Türkiye içindeki bazı muhalif grupların perşembe gecesi yol açtığı patlama nedeniyle geçici olarak durduruldu"açıklamasını yaptı.
 
Bir açıkalamada Aksa Van Doğalgaz dağıtım yaptı.


Aksa Van Doğalgaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
 
"27.10.2016 tarihi Saat 21:00 sularında Ağrı İli Doğubeyazıt İlçesi PİG İstasyonu mevkiinde (BOTAŞ’a ait 48” İran hattına) sabotaj düzenlenmiştir. Sabotaj nedeniyle oluşan patlama sonucu yangın çıkmış ve BOTAŞ ekipleri ilgili vanaları kapatarak Van İline gelen BOTAŞ’a ait çelik hattın gaz akışını kesmişlerdir. Lisans alanımızdaki abonelere (kapatılan vana sonrası BOTAŞ hattındaki stok gaz ve mevcut şebekemizdeki stok gaz ile) gaz arzı sürdürülmektedir. Abonelerimize gaz arzının daha uzun sürdürülebilmesi için lisans alanımızdaki 2 büyük tüketiciye bilgi verilerek BOTAŞ tarafından hattın onarımı yapılana kadar gaz arzı durdurulmuştur.

BOTAŞ yetkilileri hattın onarılması için gerekli organizasyonu yapıp 28.10.2016 tarihinde gerekli çalışmaları yapacaklarını ve sabotaj noktasının durumuna göre en kısa sürede tekrar gaz arzını sağlamayı planladıklarını iletmişlerdir. Ancak sabotaj nedeniyle oluşan yangın devam ettiği için henüz hattın tamirat işlemine başlanılamadığı bildirilmiştir.

Sonuç olarak; Ağrı İli Doğubeyazıt İlçesi PİG İstasyonu mevkiinde (BOTAŞ’a ait 48” İran hattına) düzenlenen sabotaj nedeniyle BOTAŞ tarafından Van İli’ne gaz akışı durdurulduğu için 29.10.2016 Cumartesi gününden itibaren Van İli lisans alanımızdaki abonelerimizin gaz arzında kesintiler yaşanabilecektir. Bu nedenle 29.10.2016 Cumartesi günü gaz arzında kesintiler yaşandığında yakıcı cihazların kapalı konuma getirilerek yeniden gaz arzı sağlandığında kademeli olarak devreye alınması gerekmektedir. BOTAŞ tarafından hattın onarılması ve gelişmeler konusunda siz değerli abonelerimize gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır."