Fidanlık İskele Sahil yolunda sona yaklaşılıyor

Fidanlık İskele Sahil yolunda sona yaklaşılıyor
BÜYÜKŞEHİR, FİDANLIK-İSKELE SAHİL YOLU’NDA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Van Büyükşehir Belediyesi, Vanlıları sahille buluşturacak, ‘Fidanlık-İskele Sahil Yolu Projesi’nde çalışmalarını sürdürüyor. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, devam eden çalışmaları yerinde takip ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Mucip Tapan ve Başkan Danışmanı Sinan Hakan ile birlikle sahil boyunda devam eden çalışmaları inceleyen Vali Bilmez, mahalle sakinleriyle de ayaküstü sohbet ederek, taleplerini dinledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin idari işgücü ile yapılan Fidanlık-İskele Sahil Yolu Projesi, üç merkez ilçeyi sahilde buluşturmayı hedefliyor. Edremit’te bulunan Fidanlık Sahil Parkı ile Tuşba’da bulunan Yaşar Kemal Parkı arasındaki sahil boyu yapılacak olan 5 kilometrelik kısımda 30 metre genişliğinde araç yolu, bisiklet yolları, koşu ve yürüyüş yolları yapılacak. Fidanlık Sahil Parkı’nda başlayarak, yaklaşık olarak 2 kilometrelik kısmının alt yapı ve stabilizesi tamamlanan projenin çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Tarihi Van Kalesi’nin batı kısmında seyrine doyumsuz bir manzara sunan proje, ayrıca sahil boyu farklı araç kapasitelerinde otopark, dinlenme alanları ve birçok farklı yapıyla bütünleşik bir rekreasyon alanı şeklinde tasarlanmış. Ayrıca projenin hayata geçirilmesi ile birlikte İpekyolu Caddesi ve Eski Kale Yolu Caddesi gibi bağlantı yollarla da birleştirilerek olan sahil yolu kent trafiğini rahatlatacak.

Bir süre alanda incelemelerde bulunan Vali Bilmez ve beraberindekiler daha sonra buradan ayrıldı.