Fevzi Özgökçe'den flaş şehir stadı önerisi

Fevzi Özgökçe'den flaş şehir stadı önerisi
Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe Van Sesi Gazetesi'ne verdiği röportajda Van Şehir Stadı'nın yeriyle ilgili flaş bir öneride bulundu. İşte Fevzi Özgökçe'yle yapılan röportajın Van Şehir Stadyumu ile ilgili olan kısmı..
"VAN'IN STADI 33 BİN KİŞİLİK OLMALIDIR"

Van'a yeni yapılması planlanan stadın şehir dışında yapılması gerektiğini anlatan Fevzi Özgökçe, söz konusu stadın 33 bin kapasiteli olması ve üniversite tarafında yapılması gerektiğini anlattı.

Özgökçe şunları kaydetti; "Stadın mevcut yeri çok dardır. Yeni yapılan hangi stadyuma bakarsanız bakın şehir dışında. Stat yapılırken ulaşımın ve park olayının çözülmüş olması lazım. Zaten Van'ın trafiği ortadadır. Orada sadece stat değil spor kompleksi de yapılmalıdır. Birçok spor branşı tesislerini de olması gerektiğini düşünüyoruz ve stadın kapasitesi en az 33 bin kişilik olmalıdır. Çünkü milli maçlarda burada onansın. Konya'da milli maçlar yapılıyor. Van'ın, Konya'dan, Sivas'tan, Elazığ'dan bir eksiği yok. Van'ın büyükşehir olması hasebiyle en az 33 bin kişilik olması gerekiyor. Bakın Van'ın çok genç bir nüfusu var.  Bütün ilçe belediyeleri amatör futbol kulüpleri kurmalı ve tüm branşlarda etkinliklere katılmaları gerekir. Bunun yanı sırta ve her mahalleye semt sahası yapılması gerekiyor. Belediyeler olarak sporla gençleri hayata kazandıracağız. İnanıyorum ki bunu yaparsak,  Van'dan milli takım düzeyinde sporcular çıkar. Referandum çalışmaları kapsamında sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımız Van'a gelecekler. Ben bir Vanlı olarak kendilerinden Vanlılar yeni stat müjdesini vermelerini bekliyorum"