Felsefe Topluluğu Öğrencilerinden EDH’ye Ziyaret

Felsefe Topluluğu Öğrencilerinden EDH’ye Ziyaret
Van YYÜ Öğrencilerinden oluşan Felsefe Topluluğu üyeleri Ekonomide Değişim Hareketi’ni ziyaret etti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine aday olan Ekonomide Değişim Hareketi seçim ofisinde Van YYÜ’lü öğrencileri ağırladı. Yaklaşık 25 kişilik bir ekip ile EDH Seçim Ofisini ziyaret eden Felsefe Topluluğu üyeleri EDH Öncüsü ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Necdet Takva ile görüşerek Fikir alışverişinde bulundular.

 

‘’Her ne Kadar Ekonomi can damar ise Kültür ve Sanat’ta olmazsa olmazlarımızdandır’’

EDH Seçim Ofisi ziyaretinde ilk olarak söz alıp konuşan Felsefe Topluluğu Üyelerinden Zozan Kurt, ‘Bizim buraya gelmekte ki amacımız Ekonominin de dışında kalan konuları dile getirmektir. Tabi Ekonomi bir il için çok önemli fakat biz biraz daha kendi istediklerimizi sizlerle paylaşmak istedik. Van Ticaret ve Sanayi Odası Van’ın en büyük meslek odasıdır. Van’ın bütün önemli iş adamlarını bünyesinde barındırıyor. Van Kültür ve Sanat açısından eksik kalıyor. Biz öğrenciler olarak bu konuda biraz tedirginiz, bundan dolayı da hazır seçimler varken bu eksiklikleri dile getirelim dedik. Kültür ve Sanat anlamında çalışmalar yürütmenizi istiyoruz. Ekonomi can damar evet ama Kültür ve Sanatsız bir Büyükşehir eksik kalır. Bundan dolayı önümüzdeki dönemlerde Kültür ve Sanat üzerine de çalışmalar yürütmenizi istiyoruz. Seçimde sizlere başarılar dileriz’’ dedi.

‘’Van’ı Kültürlü İnsanların Yönetmesini İstiyoruz’’

EDH Seçim Ofisi ziyaretinde söz alarak konuşan Felsefe Topluluğu Üyelerinden Bilgin Kaçici, ‘’Bizleri burada ağırladığınız için teşekkür ederiz. Van Halkı ve sizler için inşallah hayırlısı olur. Bizler her zaman Van’ın yönetecek olanların Kültürlü insanlar olmasını istiyoruz. 4 Buçuk yıl içerisinde iyi işler yaptınız yarım kalan projelerinizi de inşallah önümüzdeki dönemde tamamlayacaksınız. Bundan hiçbir kuşkumuz yok’’ dedi.

 

‘’Gençlerin Enerjisine ve Motivasyonuna İhtiyacımız Var’’

Felsefe Topluluğu üyelerinin Seçim Ofisi ziyaretinde konuşan EDH Başkan Adayı Necdet Takva, ‘’Öncelikle siz değerli öğrencilerimizin bizleri ziyaret etmesi memnuniyet vericidir. Bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. 2013 yılında Ekonomide Değişim Hareketi olarak Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine arkadaşlarımız ile birlikte katıldık ve seçimi kazandık. Aradan 4 Buçuk yıl geçti ve biz yeniden Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine aday olduk. Uzun soluklu bir seçim çalışması yürüttük ve yarın seçimimiz olacak. Biz EDH olarak 4 Buçuk yıl içerisinde önemli çalışmalara imza attık. Oldukça başarılı bir performans ile 4 buçuk yılımızı tamamladık. Şimdi ise yeni dönemde eksik kalan projelerimizi tamamlamak için tekrar aday olduk. Gençlerin enerjisine ve motivasyonuna ihtiyacımız vardı. Seçim arifesinde bizlerin bu kadar yoğun çalışmalarının verdiği bir yorgunluk dönemine denk gelen ziyaretiniz bizleri daha çok motive etti ve bize daha çok güç kattı. 19 Meslek komitemiz var, 19 Meslek Komitesinde adaylarımız var.  Onlarla birlikte seçime gireceğiz, hedefimiz 19 Meslek Komitemizin tamamını kazanmaktır. Karşı rakiplerimizde iş adamlarımızdan oluşuyor. Onlarda bizim odamızın değerli üyeleri ve onlarda bir seçim hazırlığı yaptılar. Bizim ekimizin yaş ortalaması çok genç, çok dinamik, kent için daha iyi işler yapacağımıza inancımız tamdır. Türkiye’de Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini seçim ofisi oluşturarak başlatan geleneğin sahibi de biziz. Biz şuan Yönetim Kurulu olarak yönetimde olmamıza rağmen demokratik bir zemin olması, Odanın imkan ve olanaklarını seçim sürecinde kullanmamak üzere seçim ofisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu nedenle de sizleri seçim ofisimizde ağırladık. Umuyor ve diliyorum ki Pazartesi’nden sonraki zaman diliminde sizleri zaferimizi kutlamak için odamızda ağırlayacağız’’ dedi.

‘’Toplumsal düzenin temeli de ekonomidir’’

Tabi ki Felsefe tüm bilimlerin temelidir. Aynı şekilde Toplumsal düzenin temeli de ekonomidir. Kültür, Edebiyat, Sanat, sosyal kültürel faaliyetlerin tamamı bu ekonomik alt yapı üzerinden gelişir. Bu bahsini ettiğiniz tüm alanlar üst yapı organizasyonlarıdır. Dolayısıyla güçlü bir alt yapının olabilmesi gerekmektedir. Ekonomisi güçlü bir toplum, nihayetinde sanatını, kültürünü, edebiyatını ve felsefesini de üst seviyelere taşıyabilir. Fakat öncelikle bizlerin güçlü bir ekonomiye sahip olmamız gerekmektedir. Bunun içinde çok çalışıp çok üretmemiz gerekiyor. Onun için öncelikle ekonomi. Bunun içinde bütüncül bir anlayış ile çalışmalarımıza hız vermiş durumdayız. Bizleri ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz’’ şeklinde konuştu.