Felçli hasta 24 yıl sonra ilk defa yürüdü

Felçli hasta 24 yıl sonra ilk defa yürüdü
Van’da 1993 yılında geçirdiği beyin kanamasıyla tüm vücudu felç olan Hacı Bilek, alternatif tıp yöntemiyle 24 yıl sonra ilk defa yürüdü.

Yaklaşık 4 yıldır alternatif tıp tekniklerini kullanarak Van'daki hastalara hizmet veren İranlı Süleyman Moeinzadfarrokhzad, bitkisel ilaç ve bazı egzersizlerle tedavi ettiği Hacı Bilek isimli felçli hastayı, 24 yıl sonra yatağa bağımlı olmaktan kurtardı. 1993 yılından bu yana yatalak olan Bilek, alternatif tıp yöntemi kullanan İranlı Süleyman Moeinzadfarrokhzad’ın tavsiyelerini yerine getirerek, 4 ay içinde yavaş yavaş yürümenin mutluluğunu yaşıyor. İHA muhabirine konuşan Hacı Bilek isimli hasta, 1993 yılından bu yana yatağa bağımlı olduğunu belirtti. Şimdilerde kendi imkanlarıyla ihtiyaçlarını karşıladığını dile getiren Bilek, “1993’ten beri bu hastalığa tutuldum. Defalarca defa doktora gittim ‘hiçbir hastalığın yok' diyorlardı. 24 yıl boyunca yatalak kaldım. Sonra buraya geldim ve yaya çarşıya çıkıyorum” dedi.

“ANKARA'DAKİ TEDAVİ SONRASINDA AYAĞININ KESİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER”

Babasının 4 ay içerisinde ayağa kalktığını dile getiren Hacı Bilek’in oğlu Suat Bilek ise babasının tedavi sürecini şöyle anlattı:

“Babam 90’lı yıllarda bir beyin kanaması sonucunda tüm vücudu felç oldu. Damarlardan kaynaklı önce sağ, sonra sol taraf tutmaz hale geldi. O yıllarda ufaktım, amcalarım babamı Ankara’ya götürdüler. Ankara'daki tedavi sonrasında ayağının kesileceğini söylediler. Tabi bizler ameliyat olmasını kabul etmedik. Erzurum, Diyarbakır, Ankara olsun gezdirdik. Sonra burada bir İranlı doktorun olduğunu söylediler. Bizlerde buraya geldik. Burada yapılan tedavi sonucu 4 ay içerisinde babam yürümeye başladı.”

“İNANILIR GİBİ DEĞİL, ŞU AN BABAM YÜRÜYOR”

24 yıl içinde çalmadıkları kapının kalmadığını dile getiren Bilek, “Kendi ihtiyaçlarını karşılayacak durumda değildi. Babam yatalaktı, yataktan çıkma gibi bir durumu da yoktu. İnanılır gibi değil, şu an babam yürüyor. Burada yapılan tedavilerde bitki ilaçları kullanıldı. Hacamat ve masajlar yaptırıldı. Öncesinde inanmadım, ama şansımızı deneyelim dedik. Ancak ilk 4 ay içerisinde bunun faydalarını gördük. 24 yıl içerisinde çalmadığımız kapı kalmadı. Öncesinde tıp bu kadar gelişmezken sonraki yıllarda gelişti. Ancak buna rağmen ameliyatın yüzde 80-90 riskli olduğunu söylediler. Bizler ameliyat etmedik ama şu an çok şükür babamız yürüyor” şeklinde konuştu.

“3 AY GEÇMEDEN AYAĞA KALKTI”

Tamamen bitkisel ilaç kullanarak hastalarına şifa dağıtan Tahran Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi Bölümünde eğitim alan Azeri asıllı Süleyman Moeinzadfarrokhzad da, “2014 yılından bu yana Van’da yaşıyorum. Bu süre içerisinde vatandaşa alternatif tıp ile hizmet veriyorum. Tedavi için gelen Hacı Bilek, beyin felci geçirmişti. 24 yıla aşkın yataktaydı. Amcadan öncede aynı durumda olan birkaç hastamız daha vardı. Beyin kanamasına bağlı felçli olan hastalara 6 ay ile bir yılda ayağa kalkması için gün verirdim. Ancak daha 3 ayı geçmeden Hacı ayağa kalktı. Hacı, geçmişten dolayı yaşadığı problemlerden bizim verdiğimiz ilaçları da doğru düzgün kullanmıyordu. Buna rağmen 3 ay geçmeden ayağa kalktı. Biz tedavi için zerdeçal, sarımsak ve bal kullandık” diye konuştu.