Fatura ödeme kuyruğunda kavga

Fatura ödeme kuyruğunda kavga
Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (VEDAŞ) ait veznede sıra bekleyen vatandaşlarla güvenlik görevlisi arasında kavga çıktı.
Elektrik faturalarını ödemek isteyen vatandaşlar, Van’ın İpekyolu ilçesi Vali Mithat Bey Caddesi üzerindeki VEDAŞ veznesinde sıraya girdi. Veznede 10 gişe bulunmasına rağmen sadece birinin çalıştığını öne sürerek, tahsilât yapan memurla tartışmaya başlayan vatandaşlar, olaya müdahale eden güvenlik görevlisiyle de kavga ettiler.

Bir vatandaşın cep telefonu ile kaydettiği görüntülerde, sırada bekleyen bir vatandaş ile güvenlik görevlisi arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüşüyor. Faturalarını yatırmaya gelen vatandaşların araya girmesiyle kavga büyümeden önlenirken, vatandaşlar faturalarını yatırmak için saatlerce beklediğini belirterek olaya tepki gösterdi.

İki saate yakındır sırada beklediklerini belirten bir vatandaş, “İki saatten bu yana sırada bekliyoruz. Burada 10 gişe olmasına rağmen sadece bir tanesi çalışıyor. Bizlerin işi gücü var. Burada iki saat beklemek zorunda değiliz. Bu vatandaşlarımıza hakarettir. Yetkililer bir an önce bunun önüne geçmeli” dedi.

VEDAŞ yetkilileri ise, söz konusu ödeme noktasında 4 kişinin çalıştığını belirterek, "Olayın olduğu gün bir arkadaşımız izinli, biri ise raporlu olduğu için 2 arkadaşımız çalışıyor. Yoğunluktan dolayı öğle arası bir arkadaşımız yemeğe gidiyor, bir arkadaşımız da çalışmaya devam ediyor. Yaşanan tartışma da muhtemelen o esnaya denk gelmiş. Bizim hemen 500 metre aşağıda ana merkezimiz var. Orada vezne sayımız çok daha fazla. Van merkezde 15 olmak üzere genelinde 41 ödeme noktamız var. Vatandaşlarımızdan ek ücret alınmayan anlaşmalı olduğumuz yerlerimiz var. Orada da ödemeler yapılabilir. Ama vatandaş ısrarla orayı tercih edince yoğunluk yaşanıyor. Bizler bununla ilgili bilgilendirmeler de yapıyoruz. Ona rağmen böyle istenmeyen bir şey yaşanmış" dediler.