Faruk Görünüş: 'Kentimizin sorunlarına kayıtsız kalmayacağız'

Faruk Görünüş: 'Kentimizin sorunlarına kayıtsız kalmayacağız'
İMO Van Şubesi yeni başkanı Faruk Görünüş: 'Kentimizin sorunlarına kayıtsız kalmayacağız'

 İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şubesi’nin, 15.Dönem Yönetim Kurulu seçimlerinin tamamlanmasının ardından yeni dönem yönetimi yerel ve yaygın basın mensupları ile tanışma programında bir araya geldi. İkinisan Caddesi üzerinde bulunan bir cafede gerçekleşen tanışma toplantısına İnşaat Mühendisleri Odası Van Şubesi’nin yeni başkanı Faruk Görünüş, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda basın mensuplarına süreç hakkında bilgi veren yeni dönem İMO Van Şube Başkanı Faruk Görünüş: “İnşaat Mühendisleri Odası Van Şubesi’nin, 15.Dönem Yönetim Kurulu seçimleri tamamlandı. Dört adayın yarıştığı bu seçimin, İMO Van Şubesi tarihinin en yüksek katılımlı seçimi olması, kentimizde saygın ve güçlü bir sivil toplum örgütü olan İnşaat Mühendisleri Odası’nın önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yeni dönemde İMO olarak kentimizin sorunlarına kayıtsız kalmayacak, samimi ve yapıcı tavrımızla çözümler üretecek, etkin bir mühendislik hizmeti anlayışıyla yola çıkacağımızı belirtmek istiyorum”dedi.

 “HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYA KATKI SUNMAK BİZİM ÖNCELİKLİ GÖREVLERİMİZDEN OLACAKTIR”

İnşaat Mühendisleri Odası Van Şube Başkanı Faruk Görünüş, her konuda meslektaşları ile istişare halinde çalışacaklarına işaret ederek: “Kentimiz ve üyelerimiz bilmelidir ki, yönetimini üstlendiğimiz bu süre içerisinde, bütün üyelerimizle dayanışma içinde olacak ve üyelerimizin mesleki çalışmaları ve yetkilerini kullanmaları sürecinde, karşılaşacakları her türlü onur kırıcı davranışlara karşı meslektaşlarımızın yanında olacağız. Üyelerimizin yeni istihdam ve çalışma alanlarını geliştirecek her türlü çalışmaya katkı sunmak bizim öncelikli görevlerimizden olacaktır. Bizler, İMO yönetimi olarak, insan odaklı ve bilgi odaklı çalışmalar yürütecek, bilime yatırım yapacak ve bir parçası olduğumuz kentimizin sorunlarına kayıtsız kalmayarak, samimi ve yapıcı tavrımızla çözümler üretecek, etkin bir mühendislik hizmeti anlayışıyla yola çıkıyoruz. Gerek yapacağımız meslek içi eğitimlerimizle, sosyal ve kültürel aktivitelerimizle, gerek seminer, panel, sempozyum, kurslar, teknik gezilerimizle ve gerekse mesleğimizi seçmiş ve devam ettirecek olan genç meslektaşlarımıza, daha üniversite sıralarında sahip çıkmak amacıyla kurulan Genç İMO çatısı altında, mesleği sevdirmek, öğretmek, geliştirmek ve bizden sonra gelecek meslektaşlarımıza örnek teşkil edecek bir anlayış içerisinde olacağız. Bizler insan odaklı çalışan, dili bilimin dili olan, yaşadığı kentin sorunlarına kayıtsız kalmayan, çözüm önerileri sunan ve sürekli üreten bir topluluk olarak, arkamıza aldığımız 1700 civarında üyemizle, kentimize hizmet için gönüllü olarak ve mesleğini severek hareket eden, gücünü bilimden ve teknikten alan, güçlü bir sivil toplum örgütü anlayışıyla hareket edeceğiz”ifadelerini kullandı.

“KIRMIZI ÇİZGİSİ OLACAKTIR”

Yeni dönemde kuracakları komisyonlar hakkında da bilgiler paylaşan Görünüş: “Kuracağımız Yapı Denetim Komisyonu, Kamu ve Özel Sektör Çalışanları Komisyonu, Afet Riski Altındaki Alanlar ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu, Yapı Malzemeleri Komisyonu, Kadın İnşaat Mühendisleri Komisyonu, Mesleki Denetim Komisyonu, Mesleki Etik Komisyonu, Sosyal Sorumluluk Proje Komisyonu, Genç İMO Komisyonu, Kıyı ve Deniz Komisyonu, İmar ve Şehircilik Komisyonu, Bilirkişilik Komisyonu, Ulaşım Komisyonu, Meslek İçi Eğitim Komisyonu, Geoteknik Komisyonu, Su Yapıları Komisyonu ve Yapı Malzemeleri Komisyonlarına, bütün üyelerimizi dahil etmek, kentimizin sorunlarına akılcı ve yapılabilirliği tartışma götürmez çözüm önerileri sunmak, takip etmek, uygulanması için çabalamak, bizlerin kırmızı çizgisi olacaktır. Kamu ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın özlük haklarının korunması ve yasaların belirlediği en üst düzeyde ücret almaları için çalışmalar yapacak olan yönetimimiz, toplumda çok önemli bir yere sahip olan İnşaat Mühendisi itibarının korunması ve yükseltilmesi noktasında, çok önemli görevler üstlendiğinin bilincindedir. Meslektaşlarımızın yeri ve öneminin kamuoyuna anlatılması, görsel ve yazılı basında mesleğimizle ilgili konularda toplum bilincinin geliştirilmesi, yapacağımız çalışmalarda kentimizin ve meslektaşlarımızın bilgilendirilmesi, haberdar edilmesi kapsamında, basını çok önemsiyor ve bu bağlamda medya ilişkilerimizi geliştirerek daha etkin bir rol alacağımızı belirtmek istiyoruz”dedi. 

İMO YENİ DÖNEM YÖNETİM KURULU

İMO Van Şube Başkanı Faruk Görünüş, son olarak, "İnşaat Mühendisleri Odası Van Şubesi olarak, Yeni Yönetim Kurulumuzun kentimize ve üyelerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diler, bütün üyelerimize çalışma hayatlarında başarılar dileriz” temennisinde bulunarak, yeni dönem yönetim kurulunuda şu isimlerin olduğunu açıkladı: “15.Dönem İMO Van Şube Başkanı Faruk Görünüş, Yönetim Kurulu asıl üyeler, Mihail Atik, Baran Bulut Balkan, Delal Akdoğan, Fırat Durmaz, Suat Sala, Ayhan Keve. Yedek Üyeler; Cumhuriyet Öztunç, Mustafa Çıtak, Önder Esatoğlu, Ömer Bayram, M.Akif Görentaş, Ercan Altunali, Serhat Pişken.”

Prestij Haber: M.Selim Kurt