Esnaf'tan flaş 'Hastane' talebi

Esnaf'tan flaş 'Hastane' talebi
667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Maliye Hazinesine devredilen ve sonrasında Sağlık Bakanlığına tahsisi gerçekleştirilen Van Özel İstanbul Hastanesinin bir an önce tam kapasite ile çalışmalara başlatılmasını istiyor.

Eski İstanbul Hastanesi çevresindeki esnaf ve eczacılar Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. İstanbul Hastanesinin kapatılması ile mağdur olduklarını, ekonomik sorunlar yaşadıklarını belirten esnaflar Hastanenin Maliye Bakanlığına devredilmesinden sonra umutlandıklarını belirterek “Ancak uzun süredir hastanenin halka açılmasını bekliyoruz. Ancak bu konuda hiçbir gelişme yaşanmadı. Açık gibi görünüyor ancak hiçbir faaliyeti yok. Henüz tüm birimler faaliyete geçmediği için hastane tam kapasite çalışmıyor.  Burada bulunan esnaflar ve eczacılar olarak çok mağduruz. Yaşanan ekonomik kriz bizleri derinden etkilemektedir. Hepimiz çalışan istihdam etmekteyiz. Böyle devam ederse maalesef işyerlerimize kilit vurmak zorunda kalacağız. Hastanenin Kamu Hastaneleri Birliği yada  uygun görülecek başka bir uygulama ile tam kapasite çalıştırılmasını bekliyoruz” ifadesini kullandılar.



Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, İstanbul Hastanesinin kapatılması ile Maliye Hazinesine  devredilen ve Sağlık Bakanlığına tahsis edilen Hastanenin işlerlik kazanmaması çevre de bulunan tüm esnafları mağdur ettiğini belirterek “Özellikle hastane çevresinde bulunan esnaf ve eczacıların büyük mağduriyet yaşadığını biliyoruz. Bu konuda defalarca yetkili makamlara durumu ilettik. Kentimiz zaten ekonomik bir kriz yaşıyor. Birde böyle durumlar ortaya çıkınca maalesef çevre esnafı için mağduriyet daha da büyümektedir. Bu sorunların aşılması gerekir. Burada bulunan eczacılar başta olmak üzere çevre esnafının yaşadığı bu mağduriyetin sonlandırılmasını istiyoruz. Hastanenin aktif hale getirilmesi, kentin sağlık alanında yaşadığı sorunları azaltabileceği gibi, çevre esnafı içinde önemli katkı sunacaktır.” şeklinde konuştu.



Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva,  konunun takipçisi olacağını ve ilgili kurumlarla mutlaka sorunun çözümü konusunda çalışmalar yapacaklarını belirtti.  Görüşmede Van TSO Başkan Yardımcısı Faruk Biner, Yavuz Karaman, Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi de hazır bulundu.