Eşbaşkanlar Özgökçe Ertan ve Avcı ilk ziyaretlerini gerçekleştirdi

Eşbaşkanlar Özgökçe Ertan ve Avcı ilk ziyaretlerini gerçekleştirdi
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesisleri ve yapımı devam eden hizmet binalarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

İlk olarak Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'na ait yapımı tamamlanmak üzere olan yeni garaj yerleşkesini ziyaret eden Eşbaşkanlar, çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Tesisin tamamlanması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi araçlarının ve bakım atölyelerinin buraya taşınacağını belirten eşbaşkanlar, hem kira ödeme külfetinin ortadan kalkacağını hem de modern bir tesisin Büyükşehir’e kazandırılmış olacağını ifade etti.  

Eşbaşkanların ikinci durağı Büyükşehir'e ait Kocaeli Parkı Sosyal Tesisleri oldu. Park alanı içinde bir süre gezen eşbaşkanlar, daha sonra parkın içinde bulunan kafeterya ve restaurantta da incelemelerde bulundu. Kafeterya ve restaurant hakkında bilgi alan eşbaşkanlar, çalışanlarla da bir süre sohbet etti.

Son olarak yapımına 2014 yılında yapımına başlanan ve tamamlanınca Van’ın en büyük sosyal yaşam alanı haline gelecek olan Fidanlık projesini ziyaret eden eşbaşkanlar, içerisinde  kadınlar için çeşitli atölyeler, konferans salonu, eğitim birimleri, kültürel alanlar, nikah salonu, yürüyüş ve  bisiklet parkuru, tırmanma duvarları, futbol, voleybol, basketbol sahaları ve kamelyaların bulunduğu 700 bin metrekarelik park alanında çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Yine park içerisinde bulunan ve tadilatları büyük oranda tamamlanan binalarda da inceleme yapan eşbaşkanlar, Fidanlık parkının tamamlanmasıyla birlikte, Van için büyük oranda yeşil alana ve sosyal yaşam alanlarına sahip olacağını ifade etti. Ayrıca projenin tamamlanması için çalışmaların hızlandırılmasını da isteyen eşbaşkanlar, gerekirse Büyükşehir Belediyesi personelinin yapım sürecine dahil olabileceğini belirtti.