Eşbaşkanlar Nûda Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu

Eşbaşkanlar Nûda Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı Nûda Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

 Binanın 2 yıl içinde harabeye döndüğünü gören Eşbaşkanlar, halkın malı olan merkezin yeniden onarılarak, hizmete sunulacağını söyledi. 

31 Mart seçimlerinin ardından göreve başlayan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı çalışma ve incelemelerini aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi’nde bulunan Nûda Kültür Merkezi’ne giden Eşbaşkanlar’a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Vekili Engin Akın, Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Şenkaya, ilgili birimlerden teknik personeller de eşlik etti. Merkezde inceleme yapan Eşbaşkanlar, odaları tek tek gezdi. İçler acısı bir manzarayla karşılaşan Eşbaşkanlar, su ve çöp içindeki bodrumda bulunan torbalara doldurulmuş çok sayıda bayrağın durumunun ise Valiliğe bildirileceğini belirtti. 

Tiyatro ve sinema salonun bulunduğu alanda da inceleme yapan Eşbaşkanlar, ses, şık sistemi ile sinema mekanizmasının yerinde olmadığını görünce yetkililer hakkında inceleme başlatacaklarını söyledi.  

Yapılan incelemelerin ardından kısa bir açıklama yapan Eşbaşkanlar, uluslararası sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan bölgenin en büyük kültür merkezinin durumuna dikkat çekti. Eşbaşkanlar, merkezi mevcut duruma getirenlerin kurumun yöneticileri değil talanvari yaklaşanlar olduğuna vurgu yaptı. Eşbaşkanlar, 2 yıl içinde harabeye dönen merkezin yeniden onarılarak, hizmete sunulacağını söyledi.