Eşbaşkan Çoban ve Kaya, Edremit mahallelerinde yapılan çalışmaları inceledi

Eşbaşkan Çoban ve Kaya, Edremit mahallelerinde yapılan çalışmaları inceledi
Van Büyükşehir Belediyesi bu yıl içerisinde Edremit'e bağlı mahallelerde başlattığı asfalt çalışmalarını bitirme noktasına getirdi. Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya ve Edremit Belediyesi Başkanvekili Nurhayat Çelik, ilçeye bağlı tüm mahalleleri gezerek, hem çalışmaları denetledi, hem de halkla bir araya geldi.

Van Büyükşehir Belediyesi bu yıl içerisinde Edremit'e bağlı mahallelerde başlattığı asfalt çalışmalarında sona gelindi. Edremit ilçesine bağlı köy yollarının yüzde 80'i asfaltlanırken, daha önce toz ve çamurdan gidilemeyen yollar modern bir görüntüye kavuştu.  Yıl içerisinde Enginsu, Andaç, Mülk, Gölkaşı, Dönemeç, Köprüler, Çayırbaşı, Eminpaşa ile birçok mahallede asfalt çalışmalarına tamamlayan belediye, kısa bir süre sonra kalan 17 kilometrelik Ayazpınar-Doğanlar grup yolunu da tamamlayarak halkın hizmetine sunacak. Yapılacak bu çalışmalardan sonra ilçenin tüm yolları asfaltlanmış olacak.



'120 yıldır ilk kez mahallemize hizmet yapılıyor'

Mahallerde yapılan çalışmaları yerinde incelemek için mahallelere giden Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, Bekir Kaya, Edremit Belediyesi Başkanvekili Nurhayat Çelik ile DBP Belediye Meclis üyeleri halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. Asfalt çalışmaları yapılan tüm mahalleleri tek tek gezen eşbaşkanlar, gittikleri her mahallede halkla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Eşbaşkanlara teşekkür mahalle sakinleri ve muhtarlar, mahallerinde ilk kez böylesi bir çalışma yapıldığını söyledi. Eşbaşkanlarla karşılaşan bir mahalleli "Bizim köyümüz 120 yıl önce kuruldu. Cumhuriyet, Demokrat, ANAP, Fazilet, AKP başa geldi ama sorunlarımız çözülmedi. 120 yıldır bir çivi bile çakılmayan köylerimize ilk kez hizmet yapılıyor. Köyümüzün sorunları bitme noktasına geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Şükürler olsun ki, biz artık sizlerin sayesinde halkımıza cevap olabiliyoruz. Bizim başımızı halkımıza karşı eğmediğiniz için size minnettarız" dedi.



Halktan eşbaşkanlara teşekkür

Köprüler Mahallesi Muhtarı Yusuf Bilgin ise, mahallelerinin yıllarca büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu ancak yıl içerisinde Van Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarla sorunlarının bitme noktasına geldiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Belediyenin mahalleye ilk olarak köprü yaptığını ardından da mahalle yollarını asfaltladığını aktaran Bilgin, mahallelerinin yeraltı ve yer üstü çalışmalarının bittiğini söyledi. Konuşmaların ardından mahalle sakinleri Eşbaşkan Çoban ve Kaya'ya 'Belediye başkanlık mazbatası' fotoğrafının olduğu bir tablo hediye etti. Çoban ve Kaya da halka gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Yaklaşık 3 saat süren gezinin ardından Eşbaşkanlar, mahalleden ayrıldı.