Eşbaşkan Avcı Edremit’te bir dizi incelemede bulundu

Eşbaşkan Avcı Edremit’te bir dizi incelemede bulundu
Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Edremit ilçesinde bulunan Sahil Parkı, Kocaleli Parkı, Edremit Yeni TOKİ’de bulunan Kent Ormanı ve ilçe merkezinde bulunan marinayı ziyaret ederek, Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı deniz otobüslerinde incelemelerde bulundu.

 Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, havaların ısınmasıyla birlikte hem Van halkının hem de kente gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği parklarda ve marinada bulunan deniz otobüslerinde inceleme yaparak, yetkililerden bilgi aldı. Eşbaşkan Avcı'ya Genel Sekreter Vekili Engin Akın, Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Şenkaya ve ilgili birimlere bağlı yetkililer eşlik etti.

Edremit ilçe merkezinde bulunan marinayı ziyaret eden Eşbaşkan Avcı, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'na bağlı Kara ve Deniz Ulaşımı Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren deniz otobüsleri ve tur gemilerinde inceleme yaparak, bilgi aldı.

Kara ve Deniz Ulaşım Şube Müdürü Muhammet Ali Aykaç, Eşbaşkan Avcı’ya deniz otobüsleri hakkında ilgi verdi. Aykaç, 2’si aktif 4 adet 70 kişilik deniz otobüsüyle hafta sonları ve hafta içi bir gün hizmet verildiğini söyledi. Ayrıca bünyelerinde iki adet geminin olduğunu belirten Aykaç, gemilerden birinin atıl durumda olduğunu, diğerinin ise kayyum tarafından 650 bin liraya ihale yapılarak, protokol gemisine çevrildiğini paylaştı. Eşbaşkan Avcı ve beraberindekiler, protokol gemisine çevrilen gemiyi gezerek, gemiye dair detaylı bilgi aldı.

Tutuklanarak yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eski Eşbaşkanı Bekir Kaya döneminde halkın hizmetine sunulan 150 kişilik tur gemisi, dönemin kayyumu tarafından seferlerden çekilmiş. 650 bin lira harcanarak protokol gemisi olarak tasarlanan geminin içinde özel yapım mobilyalardan hazırlanan dinleme odası, toplantı salonu, bir mutfak ve banyo bulunuyor. Söz konusu gemi denize elverişli olmadığı, gerekli testlerin yapılmaması nedeniyle hizmet vermiyor.

Eşbaşkan Avcı, yaptığı incelemenin ardından, “Halkın öz kaynaklarının bu şekilde keyfi harcanması kabul edilebilir bir şey değil. Yaptığımız inceleme çalışmalarında buna benzer birçok talan söz konusu. Kayyumlar kendi rahatı için bu halkın kaynaklarını dilediğince kullanmış. Biz bu yolsuzlukların takipçisi olacağız. Bu geminin yeniden hizmete sokulması için ilgili arkadaşlara gerekenin yapılması konusunda talimat verdik” dedi.

Protokol gemisini incelemesini tamamlaya Eşbaşkan Avcı, tarihi Akdamar Adası’na yolculuk yapan yerli ve yabancı turistlerle sohbet etti. Sunulan hizmete ilişkin memnuniyetlerini dile getiren halk ve turistler, Eşbaşkana teşekkür etti.

Marina ziyareti ardından Edremit Yeni TOKİ’de bulunan Kent Orman’a dönüştürülen eski çöplük alanında inceleme yaptı. Avcı, kayyum atanmasından sonra bakımsız bırakılan alan için çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Ardından sırasıyla Sahil Park ve Kocaeli Parkı’nı ziyaret eden Eşbaşkan Avcı, çalışanlarla sohbet ederek bayramlarını kutladı. Parklara dair bilgi alana Avcı, Van merkez ve ilçelerinde bulunan tüm parkların en iyi şekilde halka sunulacağını belirtti.