Eş Başkanlar: Mağdur olabiliriz ama kaybetmeyeceğiz

Eş Başkanlar: Mağdur olabiliriz ama kaybetmeyeceğiz
Van Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata’nın tutuklanmasını yaptıkları ortak basın toplantısı ile kınadı.
DBP’li belediye eşbaşkanları ve meclis üyeleri adına konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya,” Bu halk 200 yıldır tüm baskı ve zorluklara rağmen bugünlere geldi. Bizler bu süreçte mağdur edilebiliriz ama kaybeden biz olmayacağız. KCK operasyonlarını yapanlar geçmişlerine nasıl lanet ediyorlarsa, bu operasyonları yapanlar da aynı sonu yaşayacaklar.” dedi.

DBP’li Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri adına konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata’nın haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklandığını söyledi.

Kaya: Kaçmayacağız, halkımızı yalnız bırakmayacağız!

Tutuklanan her Kürt siyasetçinin mücadelesine ortak olduklarını belirten Kaya,” Bu arkadaşların mücadeleleri ile bizlerin mücadeleleri ortaktır. Arkadaşlarımızın her eyleminin, her söyleminin meşru olduğuna inanıyoruz. Attıkları her adımın halkımızın istekleri doğrultusunda atılan adımlar olduğunu iyi biliyoruz. Bu arkadaşlarımız onurlu birer Kürt olduklarından dolayı cezaevindeler. Eğer onlarda birileri gibi bu onurlu direnişten vazgeçmiş olsalardı, kendi ideaları doğrultusunda bir şeylerden vazgeçmiş olsalardı bugün çok farklı bir konumda olabilirlerdi. Bu arkadaşlarımız yıllarca siyasal alanımızı geliştiren, büyütenlerdir. Sayın Gültan Kışanak’ın genç yaşında cezaevinde yaşadıkları halen dillere destandır. Yine Fırat Anlı’nın kaç yıl cezaevinde kaldığını, Ayla Akat’ın 2 dönem mecliste Batman halkını nasıl temsil ettiğini iyi biliyoruz. Arkadaşlarımızın cezaevlerinde olması elbette bizleri üzüyor ama bu ortamda cezaevlerine girmek gerekiyorsa bundan geri durmayacağız. Kimseden kaçmayacağız, halkımızı yalnız bırakmayacağız” şeklinde belirtti.

Kaya: Mağdur edilebiliriz, ama bu sürecin kaybedeni biz olmayacağız

Kürt halkı ve iradesinin KCK operasyonlarını nasıl ki boşa çıkardıysa, bugün de bu süreci boşa çıkaracağını söyleyen Kaya, bu sürecin kendilerini bitiremeyeceğini, aksine daha da güçlendireceğini belirtti. Kaya,” Nasıl ki KCK operasyonlarını boşa çıkardıysak, nasıl ki KCK operasyonları bizi bitirmediyse, daha da güçlendirdiyse Van’da KCK operasyonundan önce yüzde 50, KCK operasyonu sonrası yüzde 70 oy aldıysak, bugün de bu karanlık faşizmi direnişimizle aşacağımıza hiç kimsenin bir kuşkusu olmasın. Bunu tertip edenler bunu çok iyi bilmeleri lazım, arkadaşlarımızın tutuklanması bizi bitirmiyor. Bizim kazanımlarımızı bertaraf edenlere çağrıda bulunuyoruz; bu halk 200 yıldır tüm baskı ve zorluklara rağmen bugünlere geldi. Tam zirvede olduğu bir dönemde de kaybetmeyecektir. Kaybedenler sizler olacaksınız. Bizler bu süreçte mağdur edilebiliriz, ama kaybeden biz olmayacağız. Biz kazanacağız, çünkü biz haklıyız. Bu faşizan anlayışı lanetlediğimizi, ama halkların baharının erken olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz” dedi.