Eş Başkan Avcı: 40-50 yıla yetecek hizmet projemiz var

Eş Başkan Avcı: 40-50 yıla yetecek hizmet projemiz var
Hafiziye Mahallesi’nin sakinleriyle bir araya gelen Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan, çalışmalara dair görüş ve önerilerini aldı.

Eşbaşkan Avcı, ’a en güzel hizmetin verileceğini söyleyerek, “Halkımıza söz verdik biz onlara hizmet için geldik”dedi.

 Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan halkın sorunlarını dinleyerek, yapılacak çalışmalara dair görüş ve önerilerini almaya devam ediyor. İpekyolu İlçesi’ne bağlı Hafiziye Mahallesi’nde halkla bir araya gelen Eşbaşkanlar, yapılacak çalışmalara dair halkın görüş ve önerilerini aldı. Düzenlenen buluşmaya HDP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Bahatin Karaman, VASKİ Genel Müdürü Şeref Demir, ilgili daire başkanları da katıldı.Eşbaşkan Avcı ve beraberindekilerin ilgiyle karşılandığı toplantıda, vatandaşlar mahallede yaşanan sorunları dile getirdi. Sorun ve çözüm önerilerini dinleyen Eşbaşkanlar, alınan notlar çerçevesinde çözüm odaklı çalışmaların başlatılacağını söyledi.

Yapılan toplantılara katılımın önemine vurgu yapan Eşbaşkan Avcı, “Halkımıza söz verdik biz onlara hizmet için geldik. Sandıktan çıkmak başarıdır. Ama sandıktan çıkacak oy oranına göre hizmet etmek başarı değil. Bize göre başarı, verilen söz ne zaman yerine getirilirse o zaman başarı elde edilir. Sandıktan çıkmak başarının ilk adımı ondan sonra sözünün eri olmaktır. Kayyumun bıraktığı çok büyük bir borç var. Bu hizmet yapmayacağımızın anlamına gelmiyor. , ahirette iman deniliyor ya, bu sözde kalmasın, söz olmaktan çıkaralım. Herkes ahiret için iman arıyorsa biz de dünya için Van’ı arayalım. Van arar duruma gelsin. Bunun için çok güzel projeler ve çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

İpekyolu Belediye Eş Başkanı Azim Yacan, mahalle sakinlerinin istek ve taleplerini dinleyip not aldıktan sonra halkın taleplerini değerlendirdi. Yacan, ilk olarak kaldırım ve caddeleri işgal eden seyyar satıcılar ve semaverciler konusuna değindi. Yaşanan bir örnek üzerine semavercilerin durumuna ilişkin konuşan Yacan, “Dün Özalp durağı esnafı zabıtayı arıyor ve semavercilerin kaldırımları işgal ettiğini belirterek, müdahale edilmesini talep ediyor. Bu durum üzerine arkadaşlarımız müdahale ediyor. Ancak oradaki esnaf zabıtaya karışı geliyor ve bizim el koyacağımız teraziyi esnaf saklıyor vermiyor. Madem böyle yapacaksanız şikayet etmenin bir alemi yok, madem senin yolunu, kaldırımını, parkını işgal eden adamdan gidip çay içeceksen o yüzden semaverciden de şikâyetçi olma” şeklinde konuştu.

Yacan konuşmasının devamını da kaldırım işgallerinin yarattığı sorunlara değinerek şöyle devam etti, “Dezavantajlı dediğimiz yaşlılarımız, hamileler, engeliler, çocuklar ve o sokaklarda ve kaldırımlarda rahatça yürümesini için gerekli koşulları sağlamlamakla görevliyiz. Ve bu hepimizin sorunu burada yaşanan sorunları birlikte çözmemiz lazım” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinin de dar yollardan bahseden Yacan, kent genelinde bu sorunun olduğunu ve böyle bir sorunun altından tek başına hiçbir belediyenin çıkamayacağını belirterek, halkın bu konuda gerekli terkinler yaparak belediyeye ve kentin gelişimine destek olunması gerektiğini aktardı.