Erzincan’dan Van’a 9 madalya

Erzincan’dan Van’a 9 madalya
Türkiye Kayak Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan ve Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezinde yapılan Alp Disiplini A Grubu Seçmeleri Yarışmalarına katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayakçıları 2 Birincilik, 6 İkincilik ve 1 Üçüncülük madalyası ile döndüler.

Türkiye Kayak Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan ve Erzincan Ergan Dağı Kayak Tesislerinde toplam 16 ilden 246 sporcunun katılımı ile yapılan, Alp Disiplini A Grubu Seçmeleri Yarışmalarına katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Takımı sporcuları zorlu ve çekişmeli yarışmalar sonunda 2 Birincilik, 6 İkincilik ve 1 Üçüncülük madalyası kazanarak yapılacak olan Alp Disiplini 2. Liginde mücadele etme hakkı kazandılar.
Türkiye’nin 16 ilinden toplamda 246 kayakçının katılımı ile gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca 5 farklı kategoride devam eden, Alp Disiplini A Grubu Seçme Yarışmalarını Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, birçok kurum amiri ve kayak sever izledi.

Dereceye giren Van’lı kayakçılar ödüllerini, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’dan aldılar.

Yapılan ödül töreninde bir konuşma yapan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ise yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi, " Biz Ergan Dağı Kayak Merkezine gelir gelmez bir yandan teknik meseleleri çözerken, öbür taraftan da bölgeyi Türkiye ve Dünya ile buluşturacak çalışmalara başladık. Olumsuz hava koşullarında gece geç saatlere kadar çalışıldığını anlatarak, Büyük bir ekip ruhu gösterdiler. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Başta Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere. 280 sporcumuzla beraber 350 kişilik kafile Erzincan'ın değişik yerlerinde ikamet ederek güzel bir yarışma geçirdiler. Kazanan bütün sporcularımızı tebrik ediyoruz. Farklı kategorilerde yarışarak dereceye giren bütün sporcularımız bundan sonra Türkiye Şampiyonasının bir parçası olacaktır.” diye konuştu.



Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Antrenörü Bülent Kayhan ise yaptığı açıklamasında şöyle konuştu; “Türkiye Kayak Federasyonumuz tarafından ülkemizin 16 ilinden 246 kayakçımızın katılımı ile gerçekleştirilen Alp Disiplini A Grubu Seçme Yarışmalarına bizlerde, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilimizden 13 kayakçımız ile katılarak farklı yaş ve kategorilerde 2 Birincilik, 6 İkincilik ve 1 Üçüncülük madalyası kazandık. Kazandığımız dereceler ile inşallah ilimizi ileriki tarihlerde yapılacak olan Alp Disiplini 2. Lig Kayak yarışmalarında da en güzel bir şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz. Erzincan Ergan Dağı Kayak Tesislerinde 2 gün boyunca yarışan bütün sporcularımızı bir kez daha yürekten kutluyor, kendilerine bundan sonraki yarışmalarda ise başarılar diliyoruz. Bu organizasyona katılmamızda emeği geçen başta il müdürlüğümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.