Erdoğan Özel, Antalya programını değerlendirdi; 'Van'a büyük ilgi uyandırdık'

Erdoğan Özel, Antalya programını değerlendirdi; 'Van'a büyük ilgi uyandırdık'
Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, 16 yıldır Antalya’da düzenlenen Uluslararası Antalya Maratonu’nda Van’ı temsilen yer aldıklarını belirterek, “Biz orada yaptığımız görüşmelerle ve farkındalık etkinlikleriyle Van ve bölge tanıtımında büyük bir ilgi uyandırdık” dedi.

Turizm değerlerinin tanıtımında önemli bir yeri olan Uluslararası Antalya Maratonu 7 Mart Pazar günü gerçekleştirildi.2006 yılından bu yana yapılan, farklı ülkelerden ve Türkiye’nin çeşitli illerinden katılımın sağlandığı maratona bu yıl ilk kez Van’ı temsilen Vangölü Aktivistleri Derneği de katıldı.Aktivistler, önceki gün Van’a döndü.

MARATON ÖNCESİ ZİYARETLER

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, gazetemize yaptığı açıklamada, maraton öncesinde kentte hem turizm çevreleriyle hem de diğer STK’larla görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.Ziyaretlerin yanı sıra turistlerin yoğun olduğu bölgelerde “Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın” pankartı ile turlar attıklarını belirten Özel, “Bu farkındalık etkinliklerimiz de oldukça dikkat çekici oldu. Turistlerin yoğun olduğu yerlerde pankart açtık. Ayrıca yamaç paraşütü de yaptık, o da çok ilgi çekti. Herkes gelip pankartımızın bir köşesinden tutup ‘burası Van mı?’ diye soruyordu. ” dedi.

“VAN VE BÖLGE TANITIMI İÇİN İYİ OLDU”

Hem turizmcilerin hem STK’ların hem de vatandaşların kendilerine büyük bir ilgi gösterdiğini ifade eden Özel, şunları anlattı:“Bölgemizden ilk defa katılım sağladık. Orada hem bölgemizi hem ilimizi hem Van Gölü’nü tanıtmak, bölgemizin güzelliklerine dikkat çekmek için katıldık. Oradaki sporcuları, turizmcileri, büyük şehir belediyesini ve çeşitli spor kulüplerini ziyaret ettik, onları bölgemize davet ettik. Onlar da çok memnun kaldılar. Yazın ortak çalışma yapalım, ortak proje geliştirelim dediler, yardımcı olacakları yönünde söz verdiler. Maraton Van’ın turizm ilgisini çekmek anlamında oldukça yararlı oldu diye düşünüyorum.”

Özel Haber: Adil HARMANCI