Erciş’te yöresel yemekler görücüye çıktı

Erciş’te yöresel yemekler görücüye çıktı
Van’ın Erciş ilçesinde yöresel yemeklerin tüketicilerle buluşturulduğu ‘Her zamanki yer’ isimli iş yeri törenle hizmete açıldı.
Erciş’te yöresel yemeklerin sunulduğu işletme, ilçe halkının hizmetine açıldı. Alkanat Caddesi Altın Konutlar karşısında hizmete açılan işletmenin açılış töreninde konuşan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, ilçenin gelişip kalkınması adına işletmelerin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Ben her açılışta söylüyorum, Erciş’te iki tane işçiyi çalıştıran, ailesini geçindirebilen her iş yeri, bir büfe bile olsa bile açılışına gidiyorum. Bundan sonra da gideceğim. Tabi burası o boyutları aşan büyük bir mekan, umut veren bir mekan. İşletme sahibi arkadaşımıza kendi fikirlerimizi de söyledik. İnşallah burası ilçemize, halkımıza güzel hizmetler verir. Bir işletmenin ötesinde ilçemizin kültürünü tanıtan, yansıtan güzel bir mekan olur. Bu tür iş yerlerine Erciş’in ihtiyacı var. Gittiğimiz her yerde kebap yiyebiliyoruz, ancak ilçemizin kültünü yansıtacak işletmelerimize ilçe olarak ihtiyacımız var. Burhan Şahiner kardeşimize bol kazançlar getirmesini diliyorum” dedi.

İşletme sahibi Burhan Şahiner ise, amacının ticari kazançtan öte ilçenin kültürünü gelecek nesillere ulaştırmak olduğunu belirterek, “Erciş’in kültürünü, geçmişe ait mazisini bir nebze de olsa yaşatabiliyorsak kendimizi mutlu sayarız. Bu kültür içende kaybolmaya yüz tutmuş tandır balığı, ayran aşı, bulgur pilavı ve semaver çayını tekrar yaşatabilmek için işletmemizi halkımızın hizmetine sunduk. İnşallah hemşehrilerimiz de beğenmişlerdir. Öncelikle vatanımıza, milletimize sonra da bizlere hayırla vesile olsun. Bu arada davetimize icabet ettiğiniz için de herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Erciş, Muradiye ve Çaldıran kaymakamlarının birlikte kestiği kurdele ile işletme hizmete açıldı. Davetlilere yöreye tandır balığı, ayran aşı, bulgur pilavı ile semaver çayı ikram edildi.

İş yeri açılışına Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Muradiye Kaymakamı M. Fatih Çeliker, Çaldıran Kaymakamı Mustafa Mendeş, Erciş Cumhuriyet Savcısı Durmaz Albayrak, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Murat İzgi, Erciş Ağaç ve Demir İşleri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Gürbüz ile çok sayıda davetli katıldı.