EMEP Van İl Örgütü; Halkın haber alma hakkı engellenemez!

EMEP Van İl Örgütü; Halkın haber alma hakkı engellenemez!
OHAL sürecinde yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname kapsamında 12 Televiyonun kapatılmasıyla birlikte Van TV'nin bulunmasıyla birlite EMEP Van İl Örgütü yazılı açıklama yaptı.
EMEP Van İl Örgütü'nden yapılan açıklamada; "Başbakanlığın talimatı ile aralarında Van TV, Hayatın Sesi TV, TV 10, Jiyan TV ve Zarok TV’nin de bulunduğu 12 televizyon kanalı ve radyonun yayınına son verildi. Siyasi iktidar TÜRKSAT uydusundan kendi politikaları açısından sorun olarak gördüğü hiçbir televizyon kanalının yayınına izin vermeyeceğini böylelikle ilan etmiştir.

15 Temmuz darbe girişimini kendisi için bir fırsata dönüştüren AKP iktidarı, içeride ve dışarıda sürdürdüğü savaş ve sömürü politikalarının karşısında duran basın organlarını susturarak, halkın haber alma hakkına, basın özgürlüğüne ağır bir darbe indirmiştir.

Ancak milyonerlerin değil, milyonların sesi olan televizyon kanalları, basın organları, milyonerlerin iktidarları tarafından susturulamaz. Sermaye iktidarları geçicidir. Kalıcı olan halklardır ve onların sesi olanlardır.

Bu ağır sansür uygulaması karşısında yapılması gereken işçi ve emekçi halkımızın kendi birikimleriyle, emeğiyle kurulan televizyon kanallarına sahip çıkmaktır. Bu sansüre karşı halkın haber alma hakkını savunmak, basın özgürlüğünün kazanılması bakımından da hayati önemdedir. Bütün Emek Demokrasi ve Barış güçlerini, bu ihlale itiraz etmeye, demokrasi mücadelesinin bir parçası olan basın-ifade özgürlüğünü savunmak ve kazanmak için mücadeleye çağırıyoruz." denildi.