Edremit’te '2. Geleneksel Ayran Aşı Balık Başı' festivali

Edremit’te '2. Geleneksel Ayran Aşı Balık Başı' festivali
Van’ın Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği '2. Geleneksel Ayran Aşı Balık Başı' festivali renkli görüntülere sahne oldu. 

Van Denizi ve Van balığının tanıtılması amacıyla Edremit’e bağlı Eminpaşa Mahallesi’nde düzenlenen'2. Geleneksel Ayran Aşı Balık Başı' festivali vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Eminpaşa İlkokulu bahçesinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, ikram edilen Van balığı ve ayran aşının ardından doyasıya eğlendi. Festivalde vatandaşa hitaben konuşan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, 2017 yılında 3.6 milyon sosyal yardım yaptıklarını belirtti. Daha önce kaynakların başka yerlere gittiğine vurgu yapan Belediye Başkan Vekili Çiçekli, kaynakların artık asıl sahibi olan halka hizmet olarak gittiğini söyledi.

“VAN, DENİZE SIRTINI DÖNMÜŞTÜ”

Kent halkının Van Gölü’ne sırtını döndüğünü ifade eden Çiçekli, “Bildiğiniz üzere on 14-15 aydır beraberiz Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak sizlere hizmet ediyoruz. Göreve ilk başladığımızda ne yazık ki Van, denize sırtını dönmüştü. Biliyorsunuz Van denizin nimetlerine uzak kalmıştı. Biz hedeflerimizden biri olarak da Vanlıyı, Edremitliyi deniz kültürüyle birleştirmeyi, bir araya getirmeyi bir hedef olarak koyduk. Bu kapsamda ilk önce sahil bandı temizliğine başladık 30 yıldır sizlerin sahilini işgal eden kişilerle bir mücadeleye giriştik hemen bu mücadelenin akabinde projelerimizi ilan ettik ve bu projeler doğrultusunda çalışmalar başlattık ve şu anda sahil bandımız yaklaşık yüzde 86 ile önümüzdeki nisan ayı içerisinde inşallah bitecek. İlk hedef olarak sahil bandını sizlerin hizmetine sunmaktır” dedi.

“VAN BİR DENİZ KENTİDİR”

Van Denizi ve Van balığının tanıtılması amacıyla Edremit Belediyesi olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Çiçekli, “Van Gölü’nü daha fazla tanıtmak için, Van’ı artık batıdaki insanımızın hafızalarında terörle anılan bir yer olmadığını göstermek için Van’ın, Vanlının buradaki kültürün, buradaki değerlerin ne kadar kıymetli olduğunu göstermek için sürekli bir tanıtım atağının gayreti içindeyiz. Van bir deniz kentidir, su kentidir ama buradaki insanlar denize sırtını dönmüştü. İşte biz bütün yaptıklarımızla denizle iç içe gelecek halkımız ve denizin nimetlerinden daha fazla faydalanacaksınız. Bu kapsamda da 1.’sini Fırat Mahallesi’nde yaptığımız ayran aşı balık başı festivalinin 2.’sini burada sizlerle beraber yapıyoruz. Biz bu hizmetleri sizlerin ayağına getiriyoruz ki sizler daha rahat ulaşın diye. Ayran aşı balık başı festivali hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Belediye kaynaklarının artık halka hizmet olarak gittiğini sözlerine ekleyen Çiçekli, “Edremit Belediyesi olarak 2017 yılında 3.6 milyon sosyal yardım yaptık. Bu kaynaklar ise daha önceden başka yerlere gidiyordu. Artık bu kaynaklar asıl sahiplerine ve sizlere gidiyor. Ama bilinmelidir ki 10 yılardır yapılması gerekenler bir yılda karşılanmıyor” diye konuştu.

Yaklaşık 500 kilo balığın tüketildiği festivale gelen mahalle sakinleri, düzenlenen etkinlikten dolayı Edremit Belediyesi ve Başkan Vekili Atıf Çiçekli’ye teşekkür etti.