DOĞUSİFED bölge kalkınması için proje geliştiriyor

DOĞUSİFED bölge kalkınması için proje geliştiriyor
DAKA’dan teknik destek almaya hak kazanan DOĞUSİFED (Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu) Bölge Kalkınması İçin Kurum Kapasitesini Geliştiriyor Projesi kapsamında üye dernekleri, TRB2 Bölgesi sivil toplum kurumları ve iş insanları ile bir araya geldi.

Doğu Anadolu Bölge Planı doğrultusunda; kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı faaliyetlere destek sağlamak amacıyla başlatılan DAKA Teknik Destek Programı’ndan yararlanan DOĞUSİFED, ortak akıl ile bölgede ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmayı hedefleyen projeler geliştirmeye odaklandı.

Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi ve Videa Bilişim A.Ş. tarafından içerik, sosyal medya, stratejik iletişim, proje döngüsü, sosyal iş modeli, VİDEA Uygulamasıyla fikir toplama, speednetworking, proje tasarımı adımlarıyla bütünsel bir yaklaşım ile projelendirilen çalışma Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda üç gün boyunca devam etti.

TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu)’nun üyesi olarak kapsadığı Van, Hakkari, Bitlis ve Muş bölgesinde güçlü bir çatı kurum olduğunu ifade eden DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çiftçi “Geleceğin dünyasında sivil toplum kurumları çok daha fazla işlevi olan yapılar haline gelecek. Bölgemizde yer alan iş insanları tarafından kurulan sivil toplum kurumları kendi kapasitelerini geliştirdiklerinde bölgesel kalkınmaya yönelik sürdürülebilir, sonuç ve süreç odaklı projeleri hayata geçireceklerdir. Çatı bir Federasyon olarak “Güçlü Kurum Güçlü Bölge” sloganıyla başlattığımız bu çalışma aynı zamanda Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Gesifed) ve üyeleri ile iletişimimizi de güçlendirdi. Projenin ilerleyen süreçlerinde hem GESİFED hem de TÜRKONFED’i Van’da ağırlayacağız. Toplantılarımız sırasında TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Eroğlu ve GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Av. Aysun Nalbant ile telekonferans yaptık, üyelerimiz ile buluşmalarını sağladık. DOĞUSİFED böylelikle uzun zamandır bölgemizde hayata geçmesini arzu ettiğimiz Doğu ve Batı iş dünyası köprüsünün kurulmasının da temellerini attı.

Kurulduğu günden itibaren kalkınma politikaları doğrultusunda etkin projeler ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten DOĞUSİFED Başkan Yardımcısı Müslüm Erbay “Bölgemizin avantajlarını ve dezavantajlarını biliyoruz. DAKA’dan aldığımız teknik destek ile federasyona üye derneklerimizin daha etkin ve verimli çalışması amacıyla kurumsallaşmasının adımlarını attık, birbirleriyle iletişimleri, mevcut durum analizi, ihtiyaçlar ve beklentileri gibi ana hatları belirledik. Federasyon olarak üye derneklerimiz ve üyelerimiz farklı alanlarda faaliyet gösteriyor. Oldukça renkli ve aktif bir grup. Bu farklılığın ve enerjinin bütün bölgenin kalkınması için ortak akıl ile belirlediğimiz projelerde kullanılması amacımız. 3 gün boyunca interaktif olarak gerçekleşen çalışmalara katılan bütün üyelerimize çok teşekkür ederiz”

DOĞUSİFED tarafından DAKA desteği ile gerçekleştirilen çalışma sonucunda ortak akıl ile bölge kalkınmasını ön planda tutan 6 proje ortaya çıktı. Tarım, Hayvancılık, Turizm ve Sağlık alanlarında planlanan projeler arasında katılımcıların yaptığı online seçim sonrasında belirlenen projenin bundan sonraki süreci planlandı.