Doğu'da hayvan hırsızlığı yapan 7 kişilik çete çökertildi

Doğu'da hayvan hırsızlığı yapan 7 kişilik çete çökertildi
DOĞU Anadolu Bölgesi'nde hayvan hırsızlığı yaptıkları öne sürülen 7 kişi, köylülerin dikkati sayesinde yakalandı.
DOĞU Anadolu Bölgesi'nde hayvan hırsızlığı yaptıkları öne sürülen 7 kişi, köylülerin dikkati sayesinde yakalandı. Malazgirt'in Konakkuran Beldesi'ne bağlı Yeni Mahalle'deki köylüler 2 hırsızı fark eti ve yakalayarak jandarmaya teslim etti. Yapılan sorgulama sonucu Muş, Ağrı, Van, Bitlis'te büyük ve küçükbaş hayvan hırsızlığı yaptıkları öne sürülen 5 kişi daha polis ve jandarma işbirliği ile gözaltına alındı. Malazgirt'e getirilen hayvan hırsızları H.S., K.S., Y.A., A.K., M.S., S.U. ve C.P. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezavi'ne konuldu.

Hırsızlık şüphelilerinin yakalanmasında öncülük eden Konakkuran Beldesi Yeni Mahalle muhtarı Zorbey Çetin, " Jandarma ile işbirliği yaparak köyümüzde çalınan hayvanların hırsızlarını ortaya çıkardık ve adelete teslim ettik. Hırsızlar 4-5 senedir çevre il ve ilçelerde hayvan bırakmadı çaldılar" diye konuştu.

Yaramış Köyün'den Nesim Ekinci ise, 7 hayvanının çalındığını belirtti. Ekinci, "Ağrı, Van, Bitlis, Muş çevresinde insanları kandırıyorlar. Tüccar olarak köye geliyorlar, ahır ve evleri inceliyorlar. Sonra bir gece gelip hayvanları çalıyorlar" dedi.