Din-Bir-Sen’den terör saldırısına kınama

Din-Bir-Sen’den terör saldırısına kınama
Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Adli, Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde PKK'lıların polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınadı.
Adli, “73 yaralı var. Bunlardan 17’si polis. Ancak ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediyoruz. Cenab-ı Allah ölenlere rahmet eylesin. Yaralı vatandaşlarımıza Allah’tan şifa diliyorum. Kederli ailelere, emniyet teşkilatımıza ve milletimize baş sağlığı diliyorum” dedi.

Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Adli, Van halkının böylesine hain ve alçakça bir saldırıya maruz kalmasını esefle kınadığını dile getirerek, halkın bunu hak etmediğini kaydetti. Adli, “Terör örgütü son çırpınışlarıyla hain bir saldırıda bulundu. Emperyalizme karşı mücadele eden, demokrasiye inanan, istiklali ve istikbali için el ele veren Van halkı, nereden gelirse gelsin terörün her türünü lanetlediğini ve karşı çıktığını 15 Temmuz saldırısından sonra demokrasi nöbetleriyle gösterdi. Bunun akabinde gerçekleştirilen hain saldırı, Van halkının birlik ve beraberliğini ve direncini kırmaya yönelik bir saldırıdır. Bu değerlendirmemizin ışığında şunu söylemek istiyorum. Van halkı terör saldırılarından korkmaz. Bu tür saldırılara karşı direnecektir. Birliğini koruyacak ve muhafaza edecektir. Devletinin, milletinin ve memleketinin her zaman yanında yer alan Van halkı, bu birlikteliği bozmaya yönelik hain girişimlere prim vermeyecek ve asla yanında yer almayacaktır. Tarih sayfalarına baktığımız zaman göreceğimiz gibi; Van halkı her zaman vatanına, bayrağına sahip çıkmıştır. Kutsal değerlerine salip çıkarak gerektiğinde ölmeyi bilmiştir. İnanıyorum ki, gerçekleştirilen bu hain saldırı karşısında da dirençli bir şekilde durarak asil ruhunu gösterecek olan Van halkı, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumaya yönelik mücadelesini sürdürecektir. Devletimiz terörün üstesinden gelecek güçtedir. Halkımız umudunu kaybetmesin. Sağduyulu davransın ve birliğini ve bütünlüğünü bozmasın. Aksine birbirine daha da kenetlensin. 15 Temmuz akşamından sonra ortaya çıkan tablonun Van’da devam edeceğinden şüphem yoktur. Bu itibarla Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Van’ın bir evladı olarak bu hainlerin akıttıkları her damla kanda boğulacaklarının milletimizce bilinmesini istiyorum. Terörü lanetliyorum ve şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden sivil vatandaşlarımıza ve görevi başında şehit olan emniyet mensuplarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Yaralı vatandaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Kederli hemşehrilerime, emniyet teşkilatımıza ve milletimize baş sağlığı diliyorum” dedi.