Demokratik Bölgeler Partisi’nden Eş Başkanlara ziyaret

Demokratik Bölgeler Partisi’nden Eş Başkanlara ziyaret
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ve beraberindeki heyet, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan’ı makamında ziyaret etti.

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, genel merkez yöneticileri ve DBP Van İl Eş Başkanı Aynur Tarhan, il ve ilçe örgütleri belediyeye gelerek Eş Başkan Azim Yacan ve Şehsade Kurt’u makamında ziyaret etti.

Her iki başkana tebrikte bulunan Arslan, Kayyum politikasına karşı bir seçime girdiklerini ifade ederek, çok iyi bir sonuç elde ettiklerini dile getirdi.

Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü devlet Kürdistan da belediyeleri kazanmamak için türlü türlü politikalar hayata geçirdi. Küçük belediyeler de iğrenç bir şekilde halkın malını mülkünü, neyi varsa satıp yandaşlarına peşkeş çekti. Bu karşılık halkımız, İstanbul Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya da iktidara gerekli mesajı verdi.”

Seçilen Eş Başkanların görevlerini layığı ile yerine getireceklerine dair inançlarının tam olduğunu belirten Aslan konuşmasına şu sözlerle son verdi: “İdeolojik tespitlerimiz çok güçlü ama biz bunun güçlü halk örgütlenme ayaklarını oluşturamıyoruz. İnanıyorum ki bu süreçte yönetimlerimiz, eş başkanlarımız güçlü bir halk örgütlenmesi ile birlikte kentlerimizi halkımızla birlikte yönetmenin bir modelini oluşturacaklardır.”

İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Şehsade Kurt yapılan ziyaretten dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, “Bu ziyaret bize onur verdi çok mutlu olduk. Zorlu bir süreçten geçtikten sonra şu anda bu görevi almış bulunuyoruz. Belki birtakım enkazları devralıyoruz. Ancak daha önce kendi yönetimlerimizden belediyeleri devralıyorduk. Bu seferki çok farklıydı. Ülkede bir sistem geçiş süreci yaşadık. Öte yandan biliyorsunuz, yine İpekyolu Belediyesi olarak bir mazbata krizi ile yüz yüze kaldık” şeklinde konuştu.

İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Azim Yacan ise, halkın iradesi ile buluşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Gelen yoğunlukta bunu gösteriyor yaklaşık bir sürece rağmen her günümüz yoğun her saatimiz her dakikamız yoğun geçiyor. Uzun süredir insanlar buraya gelmiyor halkımız gidemiyor kendi taleplerini ifade edemiyordu, ama artık bunun önündeki bütün engeller kalkmış durumda. Tabi bizde bu durumda kendi payımıza düşeni almış bir Belediye unvanımız var. Maddi ve personel anlamda ciddi bir tahribat yaşandı. Tabi bu süreç içerisinden yeniden görevlendirmelerimiz yaptık takviyelerimizi yaptık yönetim kadrosu oluştu ondan çok sıkıtı yaşamadık açıkçası ama genel anlamda maddi sıkıntılar var” dedi.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.