Demokrasi nöbetçilerine çorba ikramı

Demokrasi nöbetçilerine çorba ikramı
Van’da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu.

15 Temmuz’da darbe girişimine karşı tek yürek olan Van'da, Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan vatandaşların yanı sıra ilin yöneticileri, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri de örnek bir dayanışma sergiliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, demokrasi nöbetinde bulunanlar için müdürlüğün tüm imkanlarını seferber ederken, Van merkezde bizzat meydanları boş bırakmayarak, zaman zaman vatandaşlara çorba, ekmek, su, dağıtımı yaparak darbecilere gözdağı verdi.



Altuner ekibini de yanına alarak, demokrasi nöbetinde meydanları dolduran binlerce Vanlıya bayrak, su ve çorba dağıtımı yaptı. Van’da teşkilatıyla birlikte demokrasi yürüyüşüne katılan Altuner Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan on binlerce Vanlı’ya hitap etti. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine karşı Van’da halkının meydanlardan en güzel cevabı verdiğini dile getiren Altuner , "Birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize kast eden bir grup hain cuntaya karşı, Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan için bu nöbeti tutmaya devam edeceğiz. Tarihte Van’da başlayan mücadelenin bir örneğini, 15 Temmuz'da demokrasimize vurulmak istenen darbeyi, birlikte kardeşlik sesiyle engelleyerek sergiledik. İnşallah bu sesimiz darbecilere karşı daha gür çıkacak ve onlara asla fırsat vermeyeceğiz" dedi.



Altuner, daha sonra araçlarının yanına giderek, kendi elleriyle vatandaşa su ve çorba dağıttı.